Mongolië schrijft geschiedenis tijdens aftrap WK-kwalificatie

Reacties

De lange weg naar het WK van 2022 in Qatar is donderdag begonnen. Mongolië versloeg Brunei Darussalam tijdens de aftrap van de kwalificatiereeks, 325 dagen nadat Frankrijk afrekende met Kroatië in de WK-finale en zo Duitsland opvolgde als wereldkampioen.

Mongolië schrijft geschiedenis tijdens aftrap WK-kwalificatie
Mongolië
Mongolië
2 - 0
Brunei Darussalam
Brunei Darussalam

Het is de tweede keer op rij dat Mongolië is betrokken bij de eerste wedstrijd in een WK-campagne. Vier jaar geleden ging de ploeg met 4-1 onderuit tegen Timor-Leste, een uitslag die later werd geschrapt toen bleek dat Timor-Leste gebruik had gemaakt van enkele Brazilianen.

Tegen Brunei ging het donderdag beter. Mongolië kwam al na tien minuten op voorsprong dankzij een rake vrije trap van routinier Norjmoogiin Tsedenbal, die de bal met zijn linkervoet in de verre hoek schoot. Narabold Nyam-Osor profiteerde na rust van een slippertje in de defensie van Brunei: 2-0. Voor de aanvaller betekende het zijn achtste interlandgoal, waardoor hij samen met Lümbengarav Donorov topscorer aller tijden is. Zo won Mongolië met 2-0. De return is komende dinsdag in Bandar Seri Begawan, de hoofdstad van Brunei.

In totaal staan er donderdag en vrijdag liefst zes duels op de rol in de eerste voorronde in de Aziatische kwalificatie. Geen van de twaalf landen in deze prille kwalificatiefase dwong ooit een WK-ticket af. Deelnemende teams als Pakistan, Bhutan en Sri Lanka moeten in totaal liefst zes voorrondes overleven om er over ruim drie jaar bij te zijn op het eindtoernooi.

Het WK in Qatar begint op 21 november 2022 en eindigt vier weken later.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.