Monaco zet PSG vijf dagen na galavoorstelling in Camp Nou te kijk

Reacties

Paris Saint-Germain heeft op eigen veld een uitglijder gemaakt. Vijf dagen na de galavoorstelling in Camp Nou was het in topvorm verkerende Monaco in Parijs te sterk.

Monaco zet PSG vijf dagen na galavoorstelling in Camp Nou te kijk
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 2
Monaco
Monaco

De mondiale voetbalwereld kwam dinsdag complimenten tekort om PSG te bewieroken. Onder aanvoering van een sublieme Kylian Mbappé kreeg Barcelona in het eigen Camp Nou alle hoeken van het veld te zien: 1-4.

Eenmaal terug in Frankrijk wist PSG dat het aan de bak moest. Monaco had de laatste tien duels in de competitie niet meer verloren en daarin zelfs maar twee keer gelijkgespeeld. De overige acht wedstrijden werden allemaal gewonnen door de ploeg van Niko Kovac.

Dat PSG het duel serieus nam was aan de opstelling te zien. Coach Mauricio Pochettino wijzigde zijn opstelling slechts op één plek. Marco Verratti maakte plaats voor Ander Herrera, die dinsdag al inviel. Vanaf de bank, waar hij vergezeld werd door Xavi Simons en Mitchel Bakker, zag de Italiaan Monaco al na vier minuten toeslaan. Sofiane Diop kopte de gasten op voorsprong, op aangeven van Ruben Aguilar.

PSG had vervolgens voortdurend de bal, maar slaagde er niet om grote kansen af te dwingen. In de 51ste minuut werd het zelfs 0-2. Guillermo Maripan veroverde de bal in het zestienmetergebied van PSG en schoot zeer beheerst raak.

Ondanks verwoede pogingen van PSG, bleef het daarbij. Opvallend was dat er ook na rust nauwelijks grote kansen vielen te noteren voor de thuisploeg. De flink gefrustreerde Mbappé kreeg in de slotfase van het duel met zijn oude ploeg nog een gele kaart, hetgeen eigenlijk symbolisch was voor de wedstrijd. De twee Nederlanders bij de thuisploeg zagen dat alles negentig minuten vanaf de bank aan.

Door de nederlaag, al de zesde dit seizoen, laat PSG na tot op een punt van Lille te komen. De Franse koploper, en donderdag weer de tegenstander van Ajax, won eerder deze zondag nog ruim bij Lorient. Ook het Olympique Lyon van de vrijdag nog scorende Memphis Depay staat nog boven de ploeg die dinsdag de mondiale voetbalwereld voor even betoverde. Monaco blijft ondertussen maar winnen en is PSG tot op twee punten genaderd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.