Molenaar prijst stabiliteit Roda JC in vergelijking met Sparta

Reacties

Robert Molenaar zegt ervan overtuigd te zijn dat Roda JC Kerkrade zich gaat handhaven. De nacompetitie begint voor de Limburgers donderdagavond met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. De coach houdt daarvoor vast aan zijn werkwijze: nuances kunnen worden veranderd, uitgangspunten blijven gehandhaafd.

Molenaar prijst stabiliteit Roda JC in vergelijking met Sparta

Molenaar liet al vroeg in het seizoen weten dat de vruchten van zijn werk pas na de winter geplukt zouden kunnen worden en zag die voorspelling uitkomen. 'We stonden vóór zondag negende in de stand na de winterstop. Iets wat ook in mijn stoutste dromen niet meer voorkwam, na onze thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam', aldus de trainer, die de reguliere competitie zondag met zijn elftal afsloot met een 2-3 nederlaag tegen ADO Den Haag.

Stabiliteit is volgens Molenaar de belangrijkste reden achter het heersende vertrouwen in Kerkrade. 'Als trainer heb je tijd nodig om aan je relaties met spelers te werken, zo kun je het verschil maken. Dat zie je nu terug in de ontwikkeling van jongens. Neem Tsiy Ndgene. Over hem hadden we aanvankelijk best wat twijfels, maar inmiddels is hij een heel belangrijke factor op ons middenveld', vertelt Molenaar, die wijst naar Sparta, dat zijn vriend Alex Pastoor dit seizoen op straat heeft gezet. 'Die club heeft, mede door een andere trainer, gekozen voor een tactiek waarin het afbreken van de tegenstander het voornaamste doel was. Wij hebben vastgehouden aan voetbal, en aan initiatief nemen.'

In Almere zullen donderdagavond veel ogen gericht zijn op doelman Hidde Jurjus, die blunderde tegen ADO. Molenaar zegt zich geen zorgen te maken. 'Hidde heeft zich dit seizoen bewezen als een stabiele factor.'

Het eerste duel tussen Almere City FC en Roda JC begint om 20.00 uur. Lees op VI PRO of in de nieuwe VI een uitgebreide voorbeschouwing op de reddingspogingen van Sparta en Roda JC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.