Mogelijk uitstel verkiezing komt op extreem ongelukkig moment voor Barça

Reacties

De kans is levensgroot dat de presidentsverkiezing bij Barcelona wordt uitgesteld. Door coronamaatregelen ziet de club op dit moment geen mogelijkheid dat alle leden hun stem op 24 januari kunnen uitbrengen.

Mogelijk uitstel verkiezing komt op extreem ongelukkig moment voor Barça
© Pro Shots

Dat melden verschillende Spaanse media, nadat bestuursleden van Barça deze ochtend vergaderden met afgevaardigden van het Ministerie van Gezondheid en de regering over het al dan niet doorgaan van de presidentsverkiezing. Op 24 januari zou Joan Laporta, Victor Font of Toni Freixa als opvolger worden gekozen van de opgestapte Josep Maria Bartomeu. 

Wegens de coronamaatregelen stond die datum op de tocht, omdat door de restricties van de regering op zijn minst 45 procent van de socio's kun stem niet zouden kunnen uitbrengen in Camp Nou of Palau Blaugrana. Inwoners van Catalonië mogen op dit moment hun eigen gemeente niet verlaten. Bovendien bestaat de kans dat er te veel mensen bij elkaar zouden komen.

Interim-voorzitter Carles Tusquets heeft daarom vanochtend tijdens de vergadering laten weten dat het onder de huidige omstandigheden onmogelijk is op 24 januari een nieuwe president te kiezen. Bij de Generalitat is het verzoek neergelegd om stemmen per post mogelijk te maken, maar daarvoor moet een wet worden aangepast. Het duurt om en nabij een maand voordat die wetswijziging erdoorheen is.

Later deze vrijdag vergadert het bestuur van Barcelona over de consequenties van het onafwendbare uitstel. Voor trainer Ronald Koeman is het erg ongelukkig, aangezien er nu geen (technisch) beleid kan worden gevoerd. Onlangs meldden Spaanse media al wel dat Eric García deze maand overkomt van Manchester City. De kandidaten zouden allemaal hun fiat hebben gegeven aan de transfer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.