Moeder aller scrimmages beslist Wit-Russische bekerfinale in slotseconde

BATE Borisov heeft zondag voor de vijfde keer in de clubhistorie het bekertoernooi van Wit-Rusland gewonnen. De winnende treffer viel in de slotseconden van de verlenging na een ouderwetse scrimmage (1-0).

120 minuten lang hielden BATE en Dinamo Brest elkaar in evenwicht. De finale om de Wit-Russische beker leek zo af te stevenen op een strafschoppenreeks, tot BATE in de 121ste minuut een hoekschop kreeg. De bal werd voor de pot geslingerd en bleef op een of andere manier hangen in de doelmond.

Tot vier keer toe nam BATE het doel onder vuur, maar vier keer wist Dinamo hem met kunst- en vliegwerk te blokken. Toch kregen ze de bal ook niet goed weg en bij poging vijf was het dan eindelijk raak. Verdediger Zakhar Volkov scoorde en werd zo de verrassende matchwinner. Bekijk hieronder de prachtige beelden.