Modric haalt uit naar 'respectloze' Engelsen

Reacties

Luka Modric en de rest van het Kroatische elftal hebben zich de afgelopen dagen behoorlijk gestoord aan het gebrek aan respect dat er vanuit Engeland voor hen was. De aanvoerder van de kersverse WK-finalist stelt dat het overdreven zelfvertrouwen van de Britten een extra motivatie was voor hemzelf én zijn land- en ploeggenoten.

Modric haalt uit naar 'respectloze' Engelsen

Door woensdag in de verlenging met 2-1 te winnen strijden de Kroaten zondag (om 17.00 uur) met Frankrijk om de wereldtitel, een dag eerder moet Engeland het doen met de troostfinale tegen België. En dat terwijl de Britten zich de afgelopen dagen al langzaam maar zeker wereldkampioen begonnen te voelen, onder het motto Football's coming home. De halve finale (en eigenlijk ook de finale) waren nog slechts formaliteiten, zo leek het volgens Modric in de media.

Die arrogantie irriteerde de Kroaten mateloos, zo verklapte de middenvelder van Real Madrid na de halve finale tegenover ITV. 'We hebben veel mensen het tegendeel bewezen, want er werd heel veel gepraat...', begon hij. 'Vooral door Engelse journalisten, door analisten op televisie. Ik denk dat vrijwel iedereen in Engeland ons vanavond heeft onderschat, ze dachten dat wij vermoeid zouden zijn. Nou, dat is een enorme fout van ze geweest. We hebben al hun uitspraken gelezen en tegen elkaar gezegd: We zullen eens laten zien wie er moe is. Ze zouden daar wat bescheidener moeten zijn en wat meer respect moeten tonen richting hun tegenstanders.'

Want van vermoeidheid was bij Kroatië - dat in de achtste finale, kwartfinale én dus in de halve finale een verlenging moest spelen - niets te zien. 'Dat hebben we nog maar een keer laten zien', constateerde ook Modric. 'We waren dominant, zowel mentaal als fysiek: in alle opzichten. We hadden het al in de reguliere speeltijd moeten afmaken. Dit is een droom die uitkomt, het grootste succes in de Kroatische sporthistorie. Hier mogen we héél trots op zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.