Modric haalt opgelucht adem na wereldgoal Kroos en opvallende rol Bale

Real Madrid is het nieuwe seizoen in La Liga begonnen met een knappe uitzege op bezoek bij Celta de Vigo. Hoewel Luka Modric een rode kaart kreeg bij een 0-1 stand, liep de ploeg van coach Zinedine Zidane daarna nog uit naar een ruime zege.

Celta de Vigo
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Zinedine Zidane kondigde het al aan: nu Gareth Bale nog altijd speler van Real Madrid is, rekent hij weer vol op de Welshman. En dat bleek zaterdagmiddag wel toen Real Madrid op bezoek ging bij Celta de Vigo. Bale vormde samen met Karim Benzema en Vinícius Junior de aanvalslinie van Zidane. En dat terwijl het eind juli nog kraakhelder leek: Bale moest weg.

Maar Bale is niet weg en daar had de formatie van Zidane al binnen elf minuten profijt van. De Welshman snelde zich langs de verdediging en legde de bal voor. Daar stond zowel Benzema als Vinícius Junior om de bal binnen te tikken. Hoewel beide mannen de goal opeisten, was het de Fransman die de goal op zijn naam kreeg. Na dertien goals vorig seizoen had Benzema dus niet lang nodig om ook in het nieuwe seizoen het net te vinden.

Op slag van rust leek de voorsprong van Real Madrid te verdwijnen, toen Brais Méndez op aangeven van Iago Aspas de bal binnen tikte. De VAR stak een stokje voor die gelijkmaker. Aspas haalde namelijk voordeel uit zijn buitenspelpositie toen hij de bal afsnoepte van Álvaro Odriozola. Real Madrid ging dus alsnog met een minimale voorsprong de kleedkamers in.

Vanaf de 56ste minuut werd het pas echt billenknijpen voor Zidane en consorten. Luka Modric zorgde namelijk voor een unicum dat niet in bepaald in het voordeel van zijn ploeg was. Aan de zijlijn ging de Kroaat een duel met voormalig Barcelona-speler Denis Suárez aan. Uiteindelijk plantte Modric zijn voet bij het neerkomen op de achillespees van Suárez. Of het bewust was of niet: voor het eerst in zijn carrière werd Modric van het veld gestuurd tijdens een La Liga-wedstrijd.

Celta de Vigo rook bloed en intensiveerde de jacht op de gelijkmaker. Vlak voor de rode kaart van Modric stond Casemiro al precies op de goede plek om een poging van Aspas van de lijn te halen. Iets wat Thibaut Courtois vlak ná de rode kaart van Modric ook deed. De doelman van Real Madrid straalde een forse dosis vertrouwen uit en verrichtte een wereldredding op een kopbal van diezelfde Aspas.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar dat was buiten Toni Kroos gerekend. Na wat passes over en weer besloot de Duitse middenvelder maar eens een afstandsschot op doel te wagen. En hoe. Via de onderkant van de lat zeilde de bal op fenomenale wijze binnen: 0-2.

Die tweede treffer van Real Madrid was voor Celta de Vigo een mentale klap die de ploeg niet meer te boven kwam. Lucas Vázquez tekende tien minuten na zijn invalbeurt, én tien minuten voor tijd, voor de 0-3. Nadat Vinícus Junior en Bale al waren gewisseld maakte vervolgens ook Benzema nog plek voor een debutant: Luka Jovic deed de laatste tien minuten van de wedstrijd mee.

In die tien minuten kwam de voorsprong van Real Madrid logischerwijs niet meer in gevaar, al scoorde Celta de Vigo nog wel. Iker Losada kreeg het voor elkaar om de ogenschijnlijk onpasseerbare Courtois toch in de verre hoek te passeren. Na de valse start van Barcelona lukt het Real Madrid dus wél om te winnen bij de seizoensopening in Spanje.