Modric bekroont gouden jaar met glansrol bij WK-zege Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft voor het derde jaar op rij de wereldtitel veroverd. Bij de finale van het WK voor clubs zat een stunt er geen moment in voor Al-Ain, dat met 4-1 verloor.

Modric bekroont gouden jaar met glansrol bij WK-zege Real Madrid

Al-Ain won in de halve finale verrassend na strafschoppen van River Plate. Marcus Berg scoorde nog in die wedstrijd, maar de voormalige PSV'er kwam er tegen Real Madrid amper aan te pas. De ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten werd überhaupt niet gevaarlijk.

In de veertiende minuut deelde Real al de eerste dreun uit. Uit een voorzet van Lucas Vázquez legde Karim Benzema de bal handig terug op Luka Modric en de Kroaat krulde de bal vanaf twintig meter fraai in de linkerhoek. Het was voor de spelmaker die het normaal van assists en voorassists moet hebben pas zijn eerste goal van het seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real kreeg in het restant van de eerste helft nog goede mogelijkheden via Benzema en Gareth Bale. De twee lieten Al-Ain ontsnappen, maar dat nam niet weg dat de Spanjaarden geen moment de controle verloren, zo moet Santiago Solari tevreden hebben geconstateerd. De Argentijnse coach had Isco wederom buiten de basis gelaten en had Marcos Llorente de voorkeur gegeven boven Casemiro.

Llorente betaalde Solari terug voor zijn vertrouwen door in de zestigste minuut de 2-0 te maken. De verdedigde middenvelder knalde de bal bij een corner vanuit de tweede lijn onder in de linkerhoek. Het was voor het kind van de club – Marcos Llorente is de zoon van oud-Real speler Paco Llorente, wiens oom clublegende Paco Gento is – pas de eerste goal uit zijn profcarrière.

De Champions League-winnaar speelde de wedstrijd geroutineerd uit. De zevende wereldtitel in de clubgeschiedenis werd comfortabel veiliggesteld. In de 79ste minuut vergrootte Sergio Ramos de marge nog door uit een corner van Modric raak te koppen. Al-Ain kende nog een kleine opleving in de slotfase. Tsukasa Shiotani kopte de bal fraai voorbij Thibaut Courtois. Aan de andere kant werd de eindstand bepaald, na een actie van Vinícius Júnior werkte Yahia Nader de bal in eigen doel.

Voor Modric was zijn hoofdrol met een goal en een assist de perfecte afsluiting van het jaar waarin hij met een Gouden Bal bekroond werd voor het winnen van de Champions League en het bereiken van de WK-finale. Voor zijn collega Toni Kroos had deze WK-finale ook iets bijzonders. De ex-middenvelder van Bayern München is met vijf wereldtitels in clubverband nu de recordhouder, na het WK voor clubs in 2013 al met de Duitse grootmacht te hebben gewonnen.

Derde plaats
River Plate heeft eenvoudig het brons gepakt in Abu Dhabi door Kashima te verslaan: 0-4. Bruno Zuculini zorgde in de 24ste minuut voor de 0-1 en in de laatste twintig minuten liepen de Argentijnen door twee goals van Gonzalo Martínez en een treffer van Rafael Borre uit naar een glansrijke score.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.