Mlapa bezorgt VVV flinke winst met transfer naar Emiraten

Reacties

De samenwerking tussen VVV-Venlo en Peniel Mlapa blijft zoals verwacht beperkt tot één seizoen. De Limburgers verkopen de Togolese spits, voor wie belangstelling bestond van diverse clubs, aan Al-Ittihad.

Mlapa bezorgt VVV flinke winst met transfer naar Emiraten

Hoeveel de club uit de Verenigde Arabische Emiraten voor Mlapa betaalt, meldt VVV er niet bij. Wel is duidelijk dat de Venlonaren flinke winst maken op de 28-jarige aanvaller, die met vijftien goals clubtopscorer was tijdens het afgelopen seizoen. De vraagprijs was bepaald op 2,5 miljoen euro.

VVV lichtte begin deze maand de optie tot koop op Mlapa nog voor een bedrag van naar verluidt 0,5 miljoen euro. Toen al was duidelijk dat de kans groot was dat de Eredivisie-club de spits, die afgelopen seizoen van Dynamo Dresden werd gehuurd, nog deze zomer weer zou verkopen.

'Hij was afgelopen seizoen enorm belangrijk voor ons en we wisten dat het moeilijk zou worden hem te behouden', legt algemeen directeur Marco Bogers uit. 'De afgelopen dagen hebben we intensief onderhandeld over de overgang van Peniel. Voor hem is deze overstap natuurlijk geweldig.'

VVV speelde al in op het naderende vertrek van Mlapa door Elia Soriano vast te leggen. De 29-jarige aanvaller met een Italiaans en Duits paspoort komt transfervrij over van de Poolse club Korona Kielce, waarvoor hij afgelopen seizoen veertien keer scoorde in de Ekstraklasa.

Saillant detail: VVV zag eerder trainer Maurice Steijn en diens assistent Jay Driessen ook al naar de Verenigde Arabische Emiraten vertrekken (naar Al-Wahda). Mlapa tekent bij Al-Ittihad overigens een contract voor twee jaar en wordt ploeggenoot van de Hongaar Balázs Dzsudzsák (ex-PSV).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.