Mitrovic troeft bij bijzondere mijlpaal voor Servië Messi én Ronaldo af

Reacties

Aleksandar Mitrovic onderscheidde zich dinsdag tegen Noorwegen weer eens in het shirt van Servië. De spits van Fulham maakte zijn vijftigste interlandtreffer en had daarvoor aanmerkelijk minder duels voor nodig dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Mitrovic troeft bij bijzondere mijlpaal voor Servië Messi én Ronaldo af
Noorwegen
Noorwegen
0 - 2
Servië
Servië

Mitrovic maakte dinsdag in Oslo voor Servië de 0-2 tegen Noorwegen, waardoor de Serviërs promoveren naar Divisie A van de Nations League. Aan Noorse kant kon Erling Haaland (23 goals in 21 interlands) dit keer niet het verschil maken. Voor de bezoekers opende Dusan Vlahovic de score in het Ullevaal-stadion.

Voor Mitrovic was het een extra memorabele avond: hij maakte zijn vijftigste doelpunt voor Servië in zijn 76ste interland. De aanvaller van Fulham, waarvoor hij dit seizoen in de Premier League zes keer scoorde in zeven duels, behaalde de internationale mijlpaal aanzienlijk sneller dan erkende doelpuntenmakers als Messi en Ronaldo.

Messi had 107 interlands nodig om tot vijftig doelpunten te komen voor Argentinië, Ronaldo deed er 114 interlands over bij Portugal. De aanvoerder van de Portugezen staat inmiddels op 117 goals in 191 duels. Messi voegde in de nacht van dinsdag op woensdag tegen Jamaica twee goals toe aan zijn productie: negentig doelpunten in 164 interlands. Robin van Persie, de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, maakte zijn vijftigste goal voor Oranje in interland 101, zijn voorlaatste.

Nieuwe bijnaam
Na de wedstrijd in Oslo werd Mitrovic, vorige week drie keer trefzeker tegen Zweden, door bondscoach Dragan Stojkovic geprezen. De keuzeheer gaf de Servisch international, ook bekend als Mitrogol, een nieuwe bijnaam: Alexander de Grote. Servië en Mitrovic spelen op 18 november tegen Bahrein nog een oefeninterland voordat het WK in Qatar van start gaat. Daar treffen de Serviërs Brazilië, Zwitserland en Kameroen in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.