'Mister Super Cup' geeft Bayern perfect afscheidscadeau: 'Onvergetelijk'

Reacties

Javi Martínez staat voor een vertrek bij Bayern München en trakteerde zijn ploeg donderdagavond op een fraai afscheidscadeau: de Europese Super Cup. De 32-jarige Spanjaard knikte in de veertiende minuut van de verlenging de winnende tegen de touwen met een snoeiharde kopbal. 

'Mister Super Cup' geeft Bayern perfect afscheidscadeau: 'Onvergetelijk'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
nv
2 - 1
Sevilla
Sevilla

'Het is een onvergetelijke avond', zei Martínez na afloop. 'Of het mijn laatste wedstrijd was? Dat moeten we afwachten. Ik weet niet wat er de komende dagen en weken gaat gebeuren. Om zo na acht jaar afscheid te nemen van de club en de fans zou iets ongelooflijks zijn', zei de 32-jarige Spanjaard die in de zomer van 2012 voor veertig miljoen euro overkwam van Athletic Bilbao, volgens Duitse en Spaanse media de club waar Martínez de laatste jaren van zijn carrière zal slijten.

Martínez stond donderdagavond op de goede plek om in de rebound de bal richting doel te koppen. Hoewel de bal weinig vaart had en Martínez op zo'n tien meter van het doel stond, kreeg de Spanjaard het toch voor elkaar om te scoren. 'Zelfs over dertig jaar kan hij met zijn hoofd nog scoren. Dat is een ongekend wapen', grapte Thomas Müller na afloop. Müller noemde Martínez zelfs 'Mister Super Cup'.

Een bijnaam die de lading behoorlijk dekt. Zeven jaar geleden was het namelijk ook al Martínez die Bayern een belangrijke goal bezorgde in de Europese Super Cup. Destijds werd ook verlengd. Chelsea was de tegenstander en The Blues hadden in de verlenging de 1-2 gemaakt. Het was in de 121ste minuut Martínez die destijds de 2-2 tegen de touwen kopte en ervoor zorgde dat Bayern na strafschoppen de Europese Super Cup kon winnen. 'Het was precies zoals in 2013', zei Martínez, die donderdag pas vijf minuten in het veld stond toen hij de winnende maakte tegen Sevilla. 'Ook al speel ik maar tien minuten, ik geef altijd alles voor de ploeg. En dat zal ik blijven doen zo lang ik dit shirt draag.'

Hoelang dat nog is, is de vraag. 'Nu is het tijd om dit feestje te vieren. Daarna kijken we wel weer verder. Zondag spelen we tegen Hoffenheim. Als ik er dan nog ben, ga ik daar met hetzelfde enthousiasme naartoe als altijd. Bilbao? Weet ik niet', zo klonk het politiek correcte antwoord van Martínez, die nog wel een dosis loftuitingen in ontvangst mocht nemen van Müller. 'Dat hij niet meer drie keer in de week tot het uiterste kon gaan, deed hem pijn, maar hij bleef toch alles geven. Vandaag weer. Hij heeft de club veel gegeven.'

Spelersprofiel

Javi Martínez


Geboortedatum:
2 september 1988
Leeftijd:
35
Geboorteplaats:
Estella
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
86 kg
Huidige club:
Qatar SC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.