Mister Champions League Ronaldo staat met magische comeback op bij Juve

Juventus heeft zondagavond een belangrijke stap gezet in het gevecht om een Champions League-ticket. Cristiano Ronaldo nam De Oude Dame met een late comeback bij de hand tegen Udinese: 1-2.

Een week eerder kwam Juve tegen Fiorentina (1-1) niet verder dan een gelijkspel. Juventus toonde zich eerder een van de voorvechters voor de Super League, maar door het eerdere puntenverlies dreigde zelfs Champions League-voetbal in gevaar te komen. Eerder deze zondag greep Internazionale de Scudetto. Daarmee kwam er een einde aan de negenjarige hegemonie van Juventus.

Bij Juventus was er een basisplaats voor Matthijs de Ligt. Bij Udinese verscheen Bram Nuytinck aan de aftrap, terwijl Thomas Ouwejan en Marvin Zeegelaar genoegen moesten nemen met een plaatsje op de reservebank. In Udine kwam Juventus al binnen tien minuten op achterstand. Het was Nahuel Molina die na een snel genomen vrije trap de bal laag in de verre hoek knalde: 1-0. Binnen het half uur was er nog een grote kans voor Juve op de gelijkmaker, maar de Amerikaan Weston McKennie zag zijn kopbal net naast het doel verdwijnen.

Na de rust was er nog een grote kans voor Udinese-middenvelder Tolgay Arslan, maar de Duitser had zijn vizier net niet op scherp staan en mikte naast. Aan de andere kant toonde Nuytinck zijn waarde door Paulo Dybala van scoren af te houden. Het inbrengen van aanvallende spelers als Dejan Kulusevski en Álvaro Morata betaalde zich uiteindelijk uit voor Juve. In de muur van Udinese werd tien minuten voor het einde van de wedstrijd hands gemaakt na een vrije trap van Cristiano Ronaldo. De Portugees ging zelf achter de bal staan en faalde niet: 1-1.

Niet veel later maakte Ronaldo de comeback compleet. Na een voorzet van Adrien Rabiot knikte de Portugees de winnende treffer tegen de touwen. De overwinning was van levensbelang voor Juventus. Net als voor Andrea Pirlo, wiens positie als trainer van Juventus allesbehalve stabiel te noemen is.

Door de late overwinning maakt Juventus een sprong op de ranglijst. De Oude Dame staat nu derde, met net zo veel punten als Atalanta Bergamo en AC Milan.