Mist rond officieel debuut Koeman op Barcelona-bank

Reacties

Het duel met Villarreal moet de eerste officiële wedstrijd zijn voor Ronald Koeman als trainer van Barcelona. Er bestaat onzekerheid of de Nederlander wel op de bank mag zitten.

Mist rond officieel debuut Koeman op Barcelona-bank
© Pro Shots

Volgens Cadena COPE is er (nog) geen groen licht voor het debuut van Koeman over anderhalve week. De Spaanse bond kan vooralsnog die toestemming niet geven, omdat de Catalaanse club het ontslag van Quique Setién nog niet compleet heeft afgewikkeld.

Het gebrek aan groen licht staat een optreden van Koeman als coach niet in de weg bij oefenduels. Tegen Girona zat hij woensdag dan ook gewoon op de bank en zag hij hoe Lionel Messi en Philippe Coutinho de wedstrijd in het voordeel van Barcelona beslisten (3-1).

Koeman keek tevreden terug op het oefenduel. Met name het fysieke aspect stemde hem tevreden. 'Verschillende spelers waren in staat een uur te spelen en zaterdag tegen Elche zullen veel van hen negentig minuten spelen. Ze zijn dus klaar voor de start tegen Villarreal', zei de Nederlander. 'De spelers zijn moe omdat we de laatste weken zeer intensief trainen. We moeten gas geven om klaar te zijn voor de start van het seizoen.'

De invulling van de aanval is nog een puzzel die moet worden gelegd. Koeman heeft naar eigen zeggen opties genoeg. 'We hebben verschillende spelers die op verschillende posities uit de voeten kunnen. Coutinho kan op links spelen en naar het centrum trekken. Griezmann kan ook op de flanken spelen, op het middenveld en in de spits. En Messi kan vanaf rechts beginnen, wat teruggetrokken of juist meer vooruit. Er zijn veel opties.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.