Misser Verhaegh en eigen goal helpen titelscenario Bayern om zeep

Reacties

Nummer twee Schalke 04 heeft op bezoek bij degradatiekandidaat VfL Wolfsburg een gelukkige zege geboekt (0-1). Door het resultaat in de Volkswagen-Arena is het meest optimistische titelscenario van Bayern München van de baan.

Misser Verhaegh en eigen goal helpen titelscenario Bayern om zeep

Bruno Labbadia heeft bij Wolfsburg als opvolger van de opgestapte Martin Schmidt (nog) niet het recept voor gewenste succes gevonden. Zijn eerste drie duels als trainer van Die Wölfe leverden een schamele oogst van één punt op. Na het bezoek van Schalke 04 aan de Volkswagen-Arena staat de teller nog steeds op dat aantal, waarmee de angst voor een play-off om een plaats in de Bundesliga onverminderd groot is.

Wolfsburg kwam zeker een punt toe. De thuisploeg had verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een kwartier voor tijd was de uitgelezen kans niet besteed aan Die Wölfe. Na een gewillige valpartij van Riechedley Bazoer mocht Paul Verhaegh vanaf elf meter aanleggen. Schalke 04-doelman Ralf Fährmann keerde de inzet van de Nederlandse penaltyspecialist.

De gemiste strafschop deed extra pijn omdat Schalke vier minuten voor het einde op fortuinlijke manier de winnende treffer op het scorebord zag verschijnen. Wolfsburg-verdediger Robin Knoche werkte een voorzet van invaller Breel Embolo in eigen doel; 0-1.

Door de nederlaag blijft Wolfsburg in punten gelijk met directe concurrent FSV Mainz, dat na 27 speelrondes op basis van een slechter doelsaldo de gevreesde zestiende plaats inneemt.

De winst van Schalke 04 betekent ook dat Bayern een streep moet zetten door het titelscenario. Bij een puntenverlies van Schalke had de Beierse formatie zondag bij een zege op RB Leipzig de titel al kunnen pakken. De gemiste strafschop van Verhaegh en de eigen goal van Knoche betekenden uitstel, maar gezien de achterstand van zeventien punten van Schalke op Bayern is het waarschijnlijk geen afstel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.