Misser Foden maakt einde aan krankzinnige bekerreeks Man City

Reacties

De Engelse League Cup gaat voor het eerst in vijf jaar eens niet naar Manchester City. De specialist in dit Engelse bekertoernooi werd woensdagavond na strafschoppen uitgeschakeld door West Ham United; een misser van Phil Foden werd City fataal. 

Misser Foden maakt einde aan krankzinnige bekerreeks Man City
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
ns
0 - 0
Manchester City
Manchester City

City en de League Cup: dat was een bijzonder gelukkige combinatie. The Citizens verloren vijf jaar geleden (op 26 oktober 2016) voor het laatst een wedstrijd in het toernooi, toen Manchester United met 1-0 te sterk was. In de afgelopen vier seizoenen haalde City steeds de finale en die werd ook iedere keer gewonnen. Arsenal, Chelsea, Aston Villa en Tottenham Hotspur werden van het goud af gehouden.

Pep Guardiola hoopte ongetwijfeld voor het vijfde jaar op rij de League Cup te kunnen winnen, maar dat gaat niet door. City slaagde er woensdagavond in negentig minuten niet in om te scoren tegen West Ham en na het doelpuntloze gelijkspel volgde een strafschoppenreeks. Daarin werd slechts een strafschop gemist: Foden schoot de eerste penalty namens City naast. West Ham (dat in de vorige ronde al Manchester United uitschakelde) maakte geen fout en gaat daardoor naar de kwartfinale.

Burnley
Burnley
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn had een basisplaats bij Tottenham Hotspur en stond daardoor tegenover Erik Pieters, die in de verdediging was opgesteld bij Burnley. Bergwijn kon het verschil echter niet maken en werd na ruim een uur naar de kant gehaald. De aanvaller zat nog maar net op de bank, toen Lucas Moura de winnende goal maakte. Op aangeven van Emerson Royal kopte de aanvaller raak: 0-1.

Overige uitslagen:


Wo 27 okt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.