Misser Castaignos komt Vitesse duur te staan bij ADO

In een weinig enerverende wedstrijd tegen Vitesse heeft ADO Den Haag voor het eerst gewonnen in 2018. De Arnhemmers konden donderdag zeker aanvallend gezien geen vuist maken in Zuid-Holland: 1-0. Luc Castaignos kreeg de grootste kans namens de uitclub, maar faalde opzichtig.

Bij Vitesse beleefde Roy Beerens zijn basisdebuut. De van Reading gekomen aanvaller debuteerde vorige week als invaller tegen FC Groningen, maar hield tegen ADO Mitchell van Bergen uit de basisploeg. In de punt van de aanval moest trainer Henk Fraser een beroep doen op Castaignos, aangezien Tim Matavz geschorst was.

De eerste helft in Zuid-Holland viel ontzettend tegen en was ronduit saai. Hoogtepunt in de eerste 45 minuten was een dolletje van Nasser el Khayati, die Thomas Bruns te kijk zette met een slimme actie. In het tweede bedrijf had ADO nog geen tien minuten nodig om wel het verschil te maken. El Khayati bereikte Sheraldo Becker met een lange bal van achteruit en op snelheid troefde de flankspeler de defensie van Vitesse af. Eén op één met keeper Remko Pasveer maakte Becker het vervolgens koel af: 1-0.

In de eerste drie wedstrijden van 2018 was ADO tweemaal op voorsprong gekomen, maar winnen deden de Hagenezen niet in het nieuwe jaar. De hoop op de eerste driepunter bleef levend, mede door een falende Luc Castaignos. De spits liet andermaal zien totaal niet in vorm te zijn, door een puntgave voorzet van Beerens met een volledig mislukt schot richting de cornervlag te sturen.

Vitesse drong na de openingstreffer van ADO meer en meer aan, maar de thuisclub hield relatief eenvoudig stand. Het aanvalsspel van de uitclub verliep vooral over de flanken, maar keeper Robert Zwinkels werd nauwelijks meer op de proef gesteld.

Vitesse - dat door de nederlaag ADO tot drie punten ziet naderen - moet het nog enkele weken stellen zonder Matavz. De spits is ook geschorst voor de wedstrijden tegen Feyenoord, Excelsior en VVV-Venlo. Pas op 4 maart in het thuisduel met Ajax kan Fraser weer een beroep doen op de Sloveense spits.