Mino Raiola overleden

Reacties

Mino Raiola is op 54-jarige leeftijd overleden, zo is bekend geworden. Zijn kantoor heeft de dood van de topzaakwaarnemer zaterdag om 16.00 uur bevestigd namens zijn familie.

Mino Raiola overleden
© Pro Shots

'Met grote verslagenheid delen wij het overlijden van de meest zorgzame en ongelooflijke voetbalzaakwaarnemer die ooit heeft geleefd', meldt het kantoor van Raiola in een statement (zie onderaan dit bericht). 'Mino heeft tot het einde gevochten, met dezelfde kracht die hij altijd aan de onderhandelingstafels inzette. Zoals gewoonlijk maakte hij ons trots en realiseerde hij zich dat niet.'

In het statement wordt verder benadrukt hoe belangrijk Raiola was voor voetballers. 'Zijn missie was om voetbal een betere plaats te maken voor spelers. Die missie zullen we met dezelfde passie voortzetten. We willen iedereen bedanken voor de vele steun die we in deze moeilijke tijden hebben gekend. We vragen verder om respect voor de privacy van de familie en vrienden in deze tijden van rouw.'

Rechtenstudent
Raiola werd geboren in Italië en groeide op in Haarlem. Daar werkte hij in de avonduren in het Italiaanse restaurant dat zijn ouders exploiteren aan een van de centrale Haarlemse singels.

In 1987 lanceerde hij als rechtenstudent zijn eerste bedrijf genaamd Intermezzo. Het arbeidsethos van een horecaman, een goed stel hersens en een flinke portie lef bleken een gouden combinatie. Zoals veel makelaars rolde hij eind jaren tachtig, begin jaren negentig per toeval het voetbal in.

Op de tribune met Mario Balotelli in 2010.
© Imago
Op de tribune met Mario Balotelli in 2010.

Raiola groeide uit tot een bekende verschijning in de voetbalwereld. Als belangenbehartiger van onder anderen Erling Haaland, Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba was hij vaak in het nieuws. Ook verschillende Nederlandse spelers, onder wie Matthijs de Ligt, hadden hem als zaakwaarnemer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.