Mini-optreden Veldwijk tijdens succesvolle dag Zuid-Afrika

Reacties

Zuid-Afrika heeft het deelnemersveld voor het toernooi om de Afrika Cup gecompleteerd. Bafana Bafana won met 1-2 van Libië. Lars Veldwijk viel vlak voor tijd nog in en deed één minuutje mee.

Mini-optreden Veldwijk tijdens succesvolle dag Zuid-Afrika

Op 15 november 2016 maakte Veldwijk, wiens vader uit Zuid-Afrika komt, zijn debuut voor Bafana Bafana. Verder dan die ene wedstrijd kwam het voor de spits van Sparta Rotterdam tot zondag niet. Hoewel Veldwijk dit seizoen al zeventien treffers maakte in de Keuken Kampioen Divisie lukte het hem de laatste acht wedstrijden niet tot scoren te komen. Desondanks werd hij opgeroepen door bondscoach Stuart Baxter.

Veldwijk begon, net als Vitesse-middenvelder Thulani Serero op de bank. Kamohelo Mokotjo, voormalig speler van onder meer Feyenoord en FC Twente, begon wel in de basis bij Zuid-Afrika. De ploeg van de Schotse bondscoach Baxter had aan een gelijkspel voldoende om zich in groep E net als Nigeria te plaatsen voor het toernooi om de Afrika Cup. 

Percy Tau kroonde zich tot matchwinner met twee goals, waarvan de tweede op aangeven van Mokotjo was. Voor Libië scoorde Ahmad Benali vanaf de stip nadat de Zuid-Afrikaanse doelman Darren Keet volgens de arbiter een overtreding had gemaakt bij het uitkomen. Veldwijk moest het bijna de gehele wedstrijd vanaf de bank toezien. Tót de 93ste minuut. Toen mocht de boomlange spits nog even voor een minuutje invallen. Daarmee verdubbelt hij alsnog zijn aantal interlands.

Door de winst van Zuid-Afrika is dat land het 24ste en laatste land dat zich plaatst voor de strijd om de Afrika Cup, die in juni en juli plaatsvindt in Egypte. Eerder op de dag plaatsten ook Benin, DR Congo, Zimbabwe, Guinee en Tanzania zich. Bekijk hieronder alle uitslagen van de zondag.

Groep D:
Benin - Togo 2-1

Groep G:
DR Congo - Liberia 1-0
Zimbabwe - Congo 2-0

Groep H:
Centraal Afrikaanse Republiek - Guinee 0-0

Groep L: 
Kaapverdië - Lesotho 0-0
Tanzania - Oeganda 3-0

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.