Millimeterwerk: VAR voorkomt driepunter Twente in Arnhem

Reacties

FC Twente is er woensdag niet in geslaagd om Vitesse te verslaan en Feyenoord richting de topper van zondag wat extra onder druk te zetten. De ploeg van Ron Jans leek in blessuretijd de winnende goal te maken, maar deze treffer werd afgekeurd door inmening van de VAR, die zéér nipt buitenspel had geconstateerd. Daardoor bleef het bij 2-2. 

Millimeterwerk: VAR voorkomt driepunter Twente in Arnhem
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 2
FC Twente
FC Twente

Twente draait dit seizoen knap mee in de top van de Eredivisie en neemt het aankomend weekend in eigen huis op tegen Feyenoord, dat later deze woensdag minstens een punt moet pakken tegen NEC om de koppositie weer over te nemen van AZ. Twente hoopte Feyenoord woensdag wat extra zenuwen te kunnen bezorgen, maar moest genoegen nemen met een punt. Dat was voor de Tukkers een flinke teleurstelling.

De avond begon nog wel goed voor Twente. Nadat Michel Vlap al een grote kans had gemist, verdiende hij een strafschop voor zijn ploeg. Ricky van Wolfswinkel faalde niet en schoot de 0-1 binnen. Twente leek deze voorsprong mee de rust in te gaan nemen, maar kreeg vlak voor de onderbreking een curieuze gelijkmaker om de oren. Gabriel Vidovic werkte de bal via het been van verdediger Robin Pröpper met een merkwaardige curve tussen de palen.

In de tweede helft nam Vitesse zelfs de leiding. Matús Bero was het eindstation van een goedlopende aanval en schoot de 2-1 langs Lars Unnerstall. Zo werd Vitesse na Feyenoord en SC Heerenveen de derde ploeg die in dit Eredivisie-seizoen vaker dan één keer scoorde tegen Twente, dat de minst gepasseerde defensie van de competitie heeft.

Phillip Cocu hoopte dat de goal van Bero genoeg was voor de eerste zege van zijn ploeg sinds 22 oktober, maar dat was het niet. Na een kopbal van Vlap op de paal ramde Václav Cerny de gelijkmaker tegen de touwen. Twente ging hierna op zoek naar meer en leek in de blessuretijd nog te winnen, toen Van Wolfswinkel via het lichaam van Dominik Oroz raak kopte. Van buitenspel leek geen sprake, maar de VAR meende dat dit wél het geval was. Zo ging er een streep door de goal en door een zege van Twente.

Vitesse Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.