Miljoenentransfer naar Premier League deed Fábio Silva 'beetje pijn'

Reacties

Fábio Silva vond zichzelf in 2020 terug in de Premier League. De PSV-aanvaller beseft dat FC Porto hem wel moest verkopen aan Wolverhampton Wanderers.

Miljoenentransfer naar Premier League deed Fábio Silva 'beetje pijn'
© Pro Shots

Silva had graag langer zijn kunsten vertoond in het shirt van FC Porto. Het voor de Portugese topclub verleidelijke bod uit de Premier League bracht hem naar Wolverhampton Wanderers.

'Als er bedragen van veertig miljoen euro worden betaald, dan kunnen clubs dat soms niet weigeren', zegt Silva deze week in VI. 'Dat was bij mij zo. Maar ik was net achttien jaar geworden. Een beetje pijn doet het wel dat ik niet nog meer heb kunnen laten zien bij Porto.'

Zijn transfer leverde onbegrip op. 'Mensen begrijpen voetbal niet altijd goed. Het is niet dat ik zelf met achttien jaar denk: ik ga naar de Wolves, spelen in de Premier League. Ik had daar geen controle over. Het is de beslissing van de club geweest en gezien de transfersom begrijp ik het. Misschien had ik nog één, twee jaar willen blijven, maar daar probeer ik niet meer aan te denken.'

Silva is inmiddels na een tussenstap bij Anderlecht als huurling neergestreken bij PSV. In het PRO-verhaal spreekt hij uitgebreid over zijn jeugd, de vergelijking met Cristiano Ronaldo en zijn toekomst.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Fábio Silva
Meer over Fábio Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.