'Miljoenencontract in Madrid: Real Madrid bereikt akkoord met Alaba'

Reacties

Alles wijst erop dat David Alaba na dit seizoen transfervrij de overstap maakt naar Real Madrid. De 28-jarige verdediger van Bayern München heeft met de regerend kampioen van Spanje een akkoord bereikt over een vierjarig contract.

'Miljoenencontract in Madrid: Real Madrid bereikt akkoord met Alaba'
© Pro Shots

Met dat nieuws pakt Marca dinsdagochtend groot uit op de voorpagina. Daarmee lijkt er een einde gekomen aan de soap rond Alaba, die in Duitse media de laatste maanden het nodige stof deed opwaaien. De Oostenrijks Voetballer van het Jaar weigerde volgens de berichtgeving immers tot drie keer toe zijn aflopende contract te verlengen, waarna Bayern de hoop op een langere samenwerking opgaf.

Struikelblok was volgens Duitse media de forse salariseisen van Alaba. Real is blijkbaar wel bereid die in te willigen, want volgens Marca gaat de linksback annex centrumverdediger in Madrid bijna elf miljoen euro per jaar verdienen. Alaba heeft zijn medische keuring volgens de Madrileense sportkrant al ondergaan, waardoor niets een transfervrije overstap in de zomer nog in de weg lijkt te staan.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

De cover van Marca
De cover van Marca

Real slaat daarmee een belangrijke slag, want Alaba stond naar verluidt ook in de belangstelling van clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain en Liverpool. De Oostenrijker geeft trainer Zinedine Zidane met zijn veelzijdigheid de nodige opties. Centraal achterin kan hij dienen als stand-in/opvolger van de 34-jarige Sergio Ramos en op de linksbackpositie is Marcelo (32) aan vervanging toe.

Voor Bayern betekent het naderende vertrek een aderlating. Alaba groeide na een verhuurperiode bij 1899 Hoffenheim in 2011 uit tot vaste waarde bij Der Rekordmeister op de linksbackpositie. Tijdens het voorbije treble-seizoen bewees de 73-voudig international ook als centrale verdediger tot de Europese top te behoren. Alaba speelde tot nu toe 408 officiële duels (32 goals) voor Bayern.

Behalve Alaba zijn er nog meer topspelers wiens contract na dit seizoen afloopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer D. Alaba
Meer over D. Alaba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.