Miljoenen op het spel: Leeds en RB Leipzig kibbelen over voormalig supertalent

Reacties

Voormalig supertalent Jean-Kévin Augustin is de hoofdrolspeler in een conflict tussen Leeds United en RB Leipzig. Beide clubs ontmoeten elkaar mogelijk in de rechtszaal.

Miljoenen op het spel: Leeds en RB Leipzig kibbelen over voormalig supertalent
© Pro Shots

De nu 23-jarige Augustin was in de zomer van 2016 de grote ster op het EK Onder-19. Met Frankrijk pakte de aanvaller de eindzege en als kers op de taart kroonde hij zich tot topscorer van het jeugdtoernooi. Het werd dan ook als een heuse coup gezien toen RB Leipzig de spits in de zomer van 2017 overnam van Paris Saint-Germain.

In Duitsland vond Augustin nooit echt zijn draai, waarop RB Leipzig de Fransman vorig jaar zomer besloot te verhuren aan AS Monaco. In de winter bereikte de Bundesliga-club een akkoord met Leeds United over een huurdeal, waarin een verplichte optie tot koop van 21 miljoen euro werd opgenomen indien de Engelse club zou promoveren naar de Premier League.

Inmiddels ligt Leeds stevig op koers voor een plaats in de vereiste toptwee van het Championship, waardoor RB Leipzig zich al rijk begint te rekenen. De club van manager Marcelo Bielsa heeft echter helemaal geen belangstelling meer voor Augustin, die niet verder dan drie korte optredens is gekomen en totaal niet kon overtuigen.

Leeds meldde onlangs dat het tot en met 30 juni lopende huurcontract met Augustin niet zal worden verlengd, waardoor RB Leipzig vanaf woensdag het salaris van de aanvaller weer voor zijn rekening moet nemen. Volgens Kicker gaat de Bundesliga-club ervan uit dat de verplichte optie tot koop bij een promotie nog gewoon geldig is, de coronacrisis waardoor de competitie veel later eindigt ten spijt. RB Leipzig vreest echter dat Leeds onder de deal uit wil komen vanwege de bijzondere omstandigheden en bereidt zich naar verluidt al voor op een juridische strijd.

Spelersprofiel

J. Augustin


Geboortedatum:
16 juni 1997
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,79 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
FC Basel
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.