Milik na verliezen basisplaats alsnog belangrijk voor Napoli

Arek Milik is zaterdagavond van grote waarde geweest voor Napoli. De aanvaller moest tegen Fiorentina zijn basisplaats afstaan aan Dries Mertens, maar leverde als invaller de assist op het enige doelpunt van de wedstrijd.

Napoli
Napoli
1 - 0
Fiorentina
Fiorentina

Mertens kwam in de eerste drie wedstrijden van dit seizoen slechts als invaller in actie. De Belg was na het WK nog wat vermoeid en werd daarom gespaard door Carlo Ancelotti. Milik profiteerde daarvan en deed tegen Lazio (1-2 zege), AC Milan (3-2 zege) en Sampdoria (3-0 nederlaag) van begin tot eind mee. Nu moest de voormalig Ajacied weer op de bank plaatsnemen. Vanaf die positie zag hij een eerste helft met kansen voor beide ploegen.

Namens Napoli kwam het gevaar van Lorenzo Insigne, José Callejón, nogmaals Insigne en Piotr Zielinski. Fiorentina liet zich ook niet onbetuigd en keeper Orestis Karnezis tikte een schot van Valentin Eysseric onder de lat vandaan, terwijl een geplaatste inzet van Federico Chiesa maar net naast ging. In de tweede helft voerde Napoli de druk op en in de eerste tien minuten na rust schoot Insigne uit een vrije trap net over en draaide Mertens de bal maar net naast.

Direct na deze kans werd de aanvaller naar de kant gehaald en kwam Milik alsnog in het veld. Als invaller toonde de Pool zijn waarde voor de ploeg. Insigne had na de entree van Milik al twee behoorlijke kansen om zeep geholpen, voordat hij op aangeven van de spits met een schot uit de draai alsnog de score opende. Napoli sleepte deze minimale voorsprong vervolgens zonder moeite over de streep.

Voor Fiorentina betekent dit de eerste nederlaag van het seizoen, nadat het zijn eerste twee wedstrijden had gewonnen. Napoli heeft nu vier wedstrijden gespeeld (een meer dan Fiorentina) en staat op negen punten. In de Champions League speelt de ploeg van Ancelotti dinsdag tegen Rode Ster Belgrado.