Milan worstelt zich langs Fiorentina en kijkt in zetel naar Inter

Reacties

AC Milan heeft zondag een zeer belangrijke zege geboekt in de Serie A. De koploper van Italië knokte zich voorbij Fiorentina, dat het de formatie van trainer Stefano Pioli lastig maakte. Door de zege legde Milan de druk bij stadgenoot en achtervolger Internazionale.

Milan worstelt zich langs Fiorentina en kijkt in zetel naar Inter
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 0
Fiorentina
Fiorentina

Milan wist sinds woensdag dat het de titelkansen in eigen hand had. Inter verloor namelijk een inhaalwedstrijd met 2-1 van Bologna, waardoor koploper Milan een voorsprong van twee punten behield. Nog vier keer winnen en de Scudetto is binnen, zo was de gedachte bij Milan. Te beginnen bij Fiorentina, dat voor zondag drie competitieduels op rij verloor. Toch bood de formatie uit Florence, met Sofyan Amrabat in de basis, flink wat weerstand.

Beide ploegen creëerden in de eerste helft niet veel kansen. Door een vroege goal van Theo Hernández ging een streep omdat Junior Messias in een eerder stadium buitenspel stond. Olivier Giroud kreeg daarna nog een mogelijkheid om de 1-0 te maken, maar hij schoot naast. In de tweede helft hield Milan-doelman Mike Maignan zijn ploeg op de been met een belangrijke redding. Hij hield een kopbal van Arthur Cabral uit zijn doel.

Met Zlatan Ibrahimovic, die halverwege de tweede helft inviel voor Giroud, ging Milan op jacht naar de 1-0. De tijd begon ondertussen te dringen en veel grote kansen kreeg de thuisploeg niet. Soms is het echter niet nodig om zelf een kans te creëren, zo liet Fiorentina zien. Doelman Pietro Terracciano leverde in bij Rafael Leão en mocht de bal enkele seconden later uit zijn doel vissen. De Portugese aanvaller snelde namelijk richting het doel en schoot raak voor 1-0. De goal van Leão kan voor de titelstrijd weleens cruciaal zijn geweest. Achtervolger Inter gaat zondag om 18.00 uur op bezoek bij Udinese.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Overige uitslag:


Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.