Milan wint vermakelijke topper en blijft als enige in spoor Inter

Reacties

AC Milan heeft na twee Serie A-nederlagen op rij de draad weer opgepakt. De ploeg van Stefano Pioli won zondagavond de topper tegen AS Roma en blijft daardoor als enige ploeg in Italië in het spoor van stadgenoot en koploper Internazionale.

Milan wint vermakelijke topper en blijft als enige in spoor Inter
© Pro Shots

AS Roma - AC Milan 1-2
Lange tijd was Milan de ploeg die in de Serie A bovenaan stond, maar door een verrassende nederlaag tegen Spezia (2-0) en het pijnlijke verlies in de derby van vorige week tegen Inter (0-3) kwam daar de laatste weken verandering in. Om niet verder achterop te raken in de titelstrijd moesten de Rossoneri een einde maken aan die negatieve reeks en dat lukte tegen Roma, de nummer vijf van Italië, wonderwel.

Drie dagen na het bereiken van de achtste finale van de Europa League kende Milan in Rome een goede start. Zlatan Ibrahimovic was al snel twee keer dicht bij de 0-1, waarbij hij de bal bij zijn tweede kans met de hak naast werkte in plaats van af te geven op Hakan Çalhanoglu. Simon Kjær raakte vervolgens de lat uit een corner, voordat Franck Kessié vlak voor rust alsnog de score opende uit een penalty.

Roma liet zich ook zeker niet onbetuigd. Zo werd een goal van Henrikh Mkhitaryan afgekeurd wegens duwen van Gianluca Mancini en miste de Armeniër uit een voorzet van de in de basis begonnen Rick Karsdorp een grote kans. Na rust was het wel raak. Jordan Veretout tekende voor de 1-1 met een prachtig schot, maar Milan toonde veerkracht en nam via Ante Rebic meteen weer de leiding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De fraaie treffer van de Kroaat kwam Roma niet meer te boven, al schoot Mkhitaryan nog rakelings over en dacht de Armeniër tien minuten voor tijd recht te hebben op een penalty. Die kreeg hij echter niet, waardoor Milan de enervarende topper in Stadio Olimpico in zijn voordeel beslechtte en de achterstand op Inter weer verkleint tot vier punten, waar Juventus juist afhaakte. Roma blijft de nummer vijf.

Napoli - Benevento 2-0
Eerder op de avond gaf Napoli weer wat lucht aan trainer Gennaro Gattuso door thuis van Benevento te winnen. Dries Mertens opende bij zijn rentree de score uit de rebound, nadat een schot van Matteo Politano van richting was veranderd. Diezelfde Politano verdubbelde de marge met het nodige geluk, voordat Kalidou Koulibaly in de slotfase nog volledig onnodig tegen zijn tweede gele kaart aanliep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.