Milan vliegt onverrichter zake terug uit België: toptransfer op losse schroeven

Reacties

De onderhandelingen tussen AC Milan en Club Brugge over Charles De Ketelaere lijken in een impasse te zijn beland. Een delegatie van Milan vloog deze week naar Brugge om de deal vlot te trekken, maar de clubs zijn volgens Het Laatste Nieuws in onvoldoende mate nader tot elkaar gekomen.

Milan vliegt onverrichter zake terug uit België: toptransfer op losse schroeven
© Pro Shots

De berichtgeving is verrassend, want in de afgelopen week nam het vertrouwen van Milan in de komst van De Ketelaere juist toe. Zondag werd De Ketelaere nog aan de kant gehouden in de gewonnen strijd om de Supercup met AA Gent (1-0), waardoor een transfer aanstaande leek. Dat directeurs Paolo Maldini en Frederic Massara afreisden naar Brugge werd eveneens opgevat als een positief signaal. De gesprekken hebben echter weinig tastbaars opgeleverd voor beide partijen.

© Pro Shots

Het verschil tussen vraag en aanbod is relatief klein. Club Brugge zou bereid zijn de vraagprijs van 35 miljoen euro lichtelijk te laten zakken, maar Milan wil niet verder gaan dan dertig miljoen euro plus twee miljoen aan bonussen. Daardoor is de transfer momenteel ver weg. De onderhandelingen worden spoedig gestaakt, is de verwachting.

Dat Club Brugge niet te veel wil toegeven, is begrijpelijk gezien het verloop van de transfersoap. Leeds United was immers zelfs bereid om veertig miljoen euro te betalen voor de 21-jarige aanvallende middenvelder. De Ketelaere zette zelf zijn zinnen op een verhuizing naar de kampioen van Italië, waardoor Club minder geld dan gehoopt lijkt over te houden aan een eventuele transfer. 

Toch zou De Ketelaere met een transfersom van dertig miljoen euro ruimschoots de duurste verkochte speler worden in de clubgeschiedenis. Die eer is momenteel nog voor Wesley (in 2019 voor 25 miljoen euro verkocht aan Aston Villa). De kans bestaat echter dat Milan zich richt op alternatieven, zoals Piotr Zielinski (Napoli), Nicolò Zaniolo (AS Roma) of het huren van Hakim Ziyech (Chelsea).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.