Milan stoot Inter in extra speeltijd van de troon, Zlatan viert rentree met assist

AC Milan heeft stadgenoot Internazionale weer van de troon gestoten in de Serie A. De bezoekers leken zondag dure punten te laten liggen op bezoek bij Lazio, maar ontsnapten in de extra speeltijd dankzij een assist van talisman Zlatan Ibrahimovic.

Lazio
Lazio
1 - 2
AC Milan
AC Milan

Bij Milan keerde Zlatan Ibrahimovic terug in de wedstrijdselectie. De veertigjarige aanvaller kwam op 4 april tegen Bologna voor het laatst in actie, maar hield knieklachten over aan dat duel en miste de ontmoetingen met Torino en Genoa. Zlatan begon in Stadio Olimpico overigens op de bank en zag Lazio vroeg op voorsprong komen. Wie anders dan Ciro Immobile gleed een teruggetrokken voorzet van Sergej Milinkovic-Savic binnen (1-0).

De 26ste seizoenstreffer van de topscorer van de Serie A bleek het enige doelpunt van de eerste helft. De bezoekers dachten halverwege recht te hebben op een penalty na een vermeende handsbal van Francesco Acerbi, maar daar wilden scheidsrechter Marco Guida en de VAR niet aan. Milan bleef aandringen, was dichtbij met een vrije trap van Theo Hernández, maar kreeg de bal niet achter Thomas Strakosha.

Vijf minuten na rust kwam Milan alsnog langszij. Olivier Giroud bracht de bezoekers verdiend op gelijke hoogte door een voorzet van Rafael Leão leep binnen te tikken (1-1). Die treffer leidde een sterke fase van de bezoekers in. Een inswinger van Junior Messias leek bij de tweede paal binnen te vallen, maar Lazio-verdediger Stefan Radu kon op de doellijn ternauwernood redding brengen. Even later verdween een gekruld schot van de Braziliaan net naast.

Halverwege de tweede helft maakten Zlatan en Ante Rebic hun opwachting. Dat ging ten koste van een furieuze Olivier Giroud (die vlak daarvoor in kansrijke positie slecht werd bediend door Theo Hernández) en Brahim Díaz. Milan bleef aandringen, kreeg nog een paar kansen, maar leek niet verder te komen dan een gelijkspel.

Dat was buiten Sandro Tonali gerekend. De middenvelder staat niet bepaald te boek als topschutter, maar was in de tweede minuut van de extra speeltijd trefzeker op aangeven van Zlatan (1-2). Dat betekent dat Milan stadgenoot Inter weer passeert. De ploeg van Stefano Pioli heeft twee punten meer dan de runner-up, die wel nog een wedstrijd tegoed heeft.

Empoli
Empoli
3 - 2
Napoli
Napoli

Eerder op de dag verkeek Napoli zich lelijk op promovendus Empoli. Door doelpunten van Dries Mertens en Lorenzo Insigne leek de buit binnen het uur al binnen voor de bezoekers (0-2), maar dat was buiten de veerkracht van de thuisploeg gerekend.

Tien minuten voor tijd zorgde Liam Henderson voor de aansluitingstreffer. Nog steeds was er weinig aan de hand voor Napoli, maar dat veranderde door een dubbelslag van Andrea Pinamonti. De talentvolle aanvaller sloeg in de 83ste en 87ste minuut toe en zorgde zo voor een daverende verrassing (3-2).

Door de nederlaag in Stadio Carlo Castellani kan Napoli de titel normaal gesproken uit het hoofd zetten. De achterstand op Internazionale bedraagt vijf punten, terwijl de koploper ook nog een duel tegoed heeft.

Genoa
Genoa
1 - 0
Cagliari
Cagliari

Genoa heeft de strijd om lijfsbehoud nog niet opgegeven. Milan Badelj scoorde in de 89ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Cagliari (1-0). Door de overwinning moeten de bezoekers serieus gaan vrezen. De club uit Sardinië staat nog op de veilige zeventiende plaats, maar staat nog maar drie punten voor op zowel Salernitana als Genoa. Bovendien heeft Salernitana nog een duel tegoed.