Milan ruikt titel dankzij Pioli's slechtste moment en Zlatans speech

Reacties

AC Milan stevent af op de Scudetto, de eerste sinds 2011. Trainer Andrea Pioli weet waar zijn succesformatie is gevormd: 'Op het slechtste moment van mijn carrière.'

Milan ruikt titel dankzij Pioli's slechtste moment en Zlatans speech
© Pro Shots
Hellas Verona
Hellas Verona
1 - 3
AC Milan
AC Milan

'Milan kan de titel ruiken', was La Gazzetto dello Sport duidelijk over hoe de kaarten zijn geschud. 'Nog 180 minuten te gaan', wees Il Corriere dello Sport op de laatste resterende hobbels voor een Rossoneri-feestje.

Het was te danken aan Sandro Tonali, die op zijn 22-ste verjaardag met twee goals zijn Milan liet winnen van Hellas Verona en zo zijn Milan liet reageren op de moeizame zege van concurrent Internazionale. Met nog twee speelrondes te gaan is de voorsprong twee punten, waarbij Milan bij een gelijk aantal punten aan de eindstreep victorie kraait op basis van het onderling resultaat.

De volgende klus is Atalanta Bergamo, de ploeg die de Rossoneri eerder dit seizoen zo ongenadig pijn deed. 'We zitten in de laatste fase. Ik denk dat dit Milan is geboren tijdens de verschrikkelijke, vernederende 5-0 nederlaag tegen Atalanta', zei Pioli. 'Het was toen dat we ons realiseerden dat we dit team moesten ontwikkelen. Het was een van de slechtste momenten in mijn carrière, maar ook een van de meest waardevolle.'

Voor het duel met Hellas Verona droeg Zlatan Ibrahimovic zijn steentje bij. De Zweed, die als invaller nog een paar minuten binnen de lijnen kwam, had in een speech gewezen op het gevaar van het duel in Stadio Bentegodi. Daar werd in 1973 en 1990 de titel verspeeld. 'Hij zei iets moois: "Iedereen zal de namen van de spelers onthouden die de Scudetto of de Champions League hebben gewonnen. Dus als we willen dat zij onze namen onthouden, dan moeten we het in deze drie duels doen"', vertelde Pioli.

Mede dankzij de speech van Ibrahimovic en de goals van Tonali werd de eerste van het drieluik gewonnen. Atalanta en Sassuolo zijn de laatste obstakels om de benodigde vier punten binnen te slepen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.