Lille en AC Milan hebben elkaar in de Europa League in evenwicht gehouden. Arsenal en Leicester City zijn verzekerd van Europese overwintering.

Molde FK
0 - 3
Arsenal
Arsenal

Arsenal heeft met een veredeld B-team de definitieve stap gezet naar overwintering in de Europa League. Nicolas Pépé zette The Gunners bij Molde FK op het goede spoor. De aanvaller, die na zijn rode kaart van afgelopen weekend nog de nodige kritiek kreeg, maakte in de vijftigste minuut met links de 0-1. Niet veel later maakte ook Reiss Nelson dankbaar gebruik van het voorbereidende werk van Joe Willock met de genadeklap voor de Noorse gastheren, die ondanks de nederlaag nog alle zicht hebben op een Europese overwintering. De nederlaag werd nog groter door toedoen van Folarin Balogun. De negentienjarige invaller tekende een minuut na zijn entree voor de eindstand: 0-3.

Leicester City

Leicester City dreigde daags na de eerste uitnederlaag in de Premier League ook in Europa tegen een eerste verliesbeurt op vreemde bodem aan te lopen. Tot drie keer toe nam Braga de leiding. The Foxes hadden met de goal van Harvey Barnes een antwoord op de snelle treffer van Sporting Braga, dat dankzij een goal van Al Musrati al na vier minuten op voorsprong was gekomen. De Portugezen namen halverwege de eerste helft weer de leiding. Pas in de 78ste minuut stelde Leicester City met invallers als Jamie Vardy en Youri Tielemans binnen de lijnen orde op zaken. Braga zette echter na de gelijkmaker van Luke Thomas dankzij Guilherme Schettine andermaal een stap richting de zege, die in blessuretijd door toedoen van Vardy door Leicester werd voorkomen. Door het resultaat in Portugal zijn The Foxes verzekerd van de knock-outfase van de Europa League.

Celtic

De knappe zege van AC Milan bij Napoli had een keerzijde met het geblesseerd uitvallen van Zlatan Ibrahimovic. De Rossoneri moesten het zonder de Zweedse grootheid doen tegen Lille, dat begin november met Sven Botman in de gelederen in San Siro te sterk was geweest voor de Italianen. De revanche voor die pijnlijke nederlaag kwam er niet. Samu Castillo zette de gasten in Lille nog wel op het goede spoor, maar Jonathan Bamba tekende na ruim een uur met de 1-1 voor de eindstand. De zege van Sparta Praag op Celtic en het resultaat in Frankrijk betekenen dat er nog drie gegadigden zijn voor de twee beschikbare tickets voor de knock-outfase.