Milan blijft ondanks trefzekere Zlatan zonder overwinning in maart

Reacties

AC Milan is opnieuw tegen puntenverlies aangelopen in de Serie A. Ook de vierde wedstrijd van maart leverde geen zege op voor de ploeg van trainer Stefano Pioli.

Milan blijft ondanks trefzekere Zlatan zonder overwinning in maart
© Pro Shots
Udinese
Udinese
3 - 1
AC Milan
AC Milan

Vorig seizoen kroonde Milan zich eindelijk weer tot kampioen, maar een jaar later zijn de prestaties een stuk wisselvalliger. De Rossoneri moeten zich nog maar zien te plaatsen voor de Champions League, want een plek bij de eerste vier in de Serie A is nog allerminst zeker. Deze maand deed Milan slechte zaken door geen enkele overwinning te boeken.

Na de 2-1 nederlaag bij Fiorentina en het gelijkspel thuis tegen Salernitana (1-1) moest Milan zaterdagavond op bezoek bij Udinese dat al na negen minuten op voorsprong kwam door een treffer van Roberto Pereyra. Op slag van rust kreeg Zlatan Ibrahimovic een uitgelezen kans op de gelijkmaker, aangezien de bezoekers een strafschop kregen. De penalty werd gekeerd door Udinese-doelman Marco Silvestri, maar omdat een teamgenoot van de keeper te vroeg in liep, kreeg Ibrahimovic een herkansing. Die schoot de Zweed snoeihard binnen. Daarmee werd hij met zijn 41 jaar en 166 dagen de oudste speler die een doelpunt maakte in de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Diep in de extra speeltijd van de eerste helft kwam de thuisclub echter opnieuw op voorsprong. Beto maakte in de zesde minuut van de blessuretijd 2-1, waardoor Milan opnieuw in de achtervolging moest. Na rust stelde de titelverdediger echter opnieuw teleur. Het werd zelfs nog 3-1 in de zeventigste minuut door Kingsley Ehizibue (ex-PEC Zwolle), die bij de tweede paal eenvoudig kon binnentikken. Kort voor tijd kreeg bij de thuisclub ook Marvin Zeegelaar nog wat speeltijd.

Het bleef uiteindelijk 3-1, waardoor AC Milan moet vrezen dat AS Roma zondag de vierde plaats overneemt. De volgende tegenstander van Feyenoord in de Europa League gaat dan op bezoek bij stadgenoot Lazio, dat op dit moment derde staat. AC Milan komt in maart niet meer in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 2 april op bezoek bij koploper Napoli, dat in de kwartfinale van de Champions League ook de tegenstander is.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
38
28
6
4
77-28
+49
90
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Serie A
Meer over Serie A
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.