Mijlpaal Ronaldo helpt Juventus op weg richting cruciale week

Reacties

Juventus heeft zaterdagavond op bezoek bij hekkensluiter SPAL geen fout gemaakt. Cristiano Ronaldo was opnieuw belangrijk met het openingsdoelpunt, terwijl Matthijs de Ligt als invaller ruim een half uur meedeed met een belangrijke week op komst. 

Mijlpaal Ronaldo helpt Juventus op weg richting cruciale week
© Pro Shots
SPAL
SPAL
1 - 2
Juventus
Juventus

Het uitduel met SPAL was voor Ronaldo de duizendste wedstrijd in zijn carrière en ook op 35-jarige leeftijd bewees de Portugees dat hij nog altijd in topvorm is. Al na vijf minuten leek de jubilaris de score te openen uit een pass van Paulo Dybala, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Zes minuten voor rust was er géén reden in te grijpen toen Ronaldo een voorzet van Juan Cuadrado binnen schoot. Het leverde hem de evenaring van een Serie A-record op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vier dagen voor het Champions League-duel verscheen Ronaldo gewoon aan de aftrap bij Juventus. Trainer Maurizio Sarri miste verder de nodige grote namen. Zo was Leonardo Bonucci geschorst en ontbraken Miralem Pjanic, Gonzalo Higuain, Douglas Costa, Sami Khedira en Merih Demiral door blessures. Toch begon De Ligt voor de tweede keer op rij op de bank in de Serie A. Daniele Rugani startte aan de zijde van Giorgio Chiellini, die na lange afwezigheid zijn basisrentree vierde.

Chiellini kon tijdens zijn eerste wedstrijd als basisspeler sinds augustus aan de bak, want hekkensluiter SPAL deed er alles aan het de Serie A-koploper moeilijk te maken. Desondanks kwam Juventus na een uur op 0-2 toen Aaron Ramsey een prima steekpass van Dybala op waarde schatte en fraai afrondde met een subtiele stift. Vijf minuten daarvoor was De Ligt in het veld gekomen voor Chiellini, die de negentig minuten dus niet volmaakte bij zijn terugkeer in de basiself.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met De Ligt in de achterhoede moest Juventus in de slotfase nog op zijn hoede zijn, want de bal ging op de stip na een overtreding van Rugani op Simone Missiroli. Andrea Petagna liet die buitenkans niet onbenut en liet SPAL nog hopen op een resultaat. Juventus hield de linies daarna echter gesloten en was zelf nog dicht bij de 1-3. Ronaldo raakte uit een vrije trap de lat, maar zal het veld met een tevreden gevoel hebben verlaten. Juve verstevigt de koppositie in de wetenschap dat woensdag Lyon wacht en zondag concurrent Inter.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.