Miedema zegt wereldtop af voor langer verblijf in Londen

Reacties

Topscorer Vivianne Miedema blijft verbonden aan Arsenal. De Nederlandse doelpuntenmachine verlengt haar aflopende contract in Londen, terwijl er serieuze interesse was van clubs in de wereldtop.

Miedema zegt wereldtop af voor langer verblijf in Londen
© Pro Shots

Arsenal is in Engeland steevast titelkandidaat en won sinds de komst van Miedema ook eenmaal de Premier League, maar sinds 2007 viel er geen Europees succes meer te vieren in Noord-Londen. Miedema, met 72 doelpunten topscorer aller tijden in de Engelse vrouwencompetitie, is de absolute smaakmaker van Arsenal, maar liep oorspronkelijk na dit seizoen uit haar contract.

De veelvraat voor het doel stond logischerwijs in de belangstelling van diverse clubs. Champions League-finalist Barcelona leek een serieuze kandidaat om Miedema transfervrij in te lijven en ook Paris Saint-Germain lonkte. Maar de Nederlandse heeft gekozen voor een langer verblijf bij Arsenal. 'Waarom vertrekken als je liever wil blijven?', vroeg ze zichzelf af op Twitter.

Arsenal maakt niet bekend voor hoeveel jaar Miedema heeft bijgetekend. 'Ik heb het gevoel dat het winnen van titels met Arsenal veel meer voor mij zal betekenen dan dat ik ze op dit moment met een andere club zou winnen. En dat is natuurlijk wat ik met Arsenal hoop te bereiken', vertelt Miedema. Arsenal werd dit seizoen tweede in de Engelse competitie, op een punt van kampioen Chelsea.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.