Miedema speelde voor opa en haar familie

Reacties

De Oranje Leeuwinnen hebben deze interlandperiode de volle buit gepakt in de kwalificatieperiode voor het EK en dus wordt een emotionele week goed afgesloten. Vivianne Miedema was ook tegen Rusland trefzeker, wat het zoveelste doelpunt in haar carrière was. De goal tegen de Russinnen zorgde echter voor tranen.

Miedema speelde voor opa en haar familie
© Pro Shots

Enkele dagen voor de interland in Eindhoven overleed de opa van Miedema. 'Het is een heel emotionele week geweest', vertelde de spits dan ook achteraf aan FOX Sports. Miedema was erg close met haar opa en dus werd er weinig aan voetballen gedacht deze week. Toch moest de knop om, want de interland tegen Rusland stond op het programma.

'Sarina (bondscoach Sarina Wiegman, red.) heeft me de keuze gegeven: wil je spelen of niet spelen', blikte Miedema terug. 'De hele familie zei direct: "speel alsjeblieft, dat wou opa graag." De knop moest om, maar het is logisch dat al die emotie er een keer uit moet komen.'

Dat gebeurde na de goal van Miedema, die in de zestigste minuut de 2-0 maakte. 'Ik zag ook andere meiden met tranen in de ogen. Zoiets raakt de hele groep, ze kenden opa ook allemaal.' Door de overwinning en de goal die opgedragen kon worden, werd de avond ook met een glimlach afgesloten. 'Uiteindelijk is het een mooie avond voor iedereen', aldus Miedema.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.