Midtjylland volgende tegenstander PSV in Champions League

Reacties

PSV treft FC Midtjylland in de derde voorronde van de Champions League. De Denen trokken in twee duels met Celtic aan het langste eind: 1-1 en 2-1. In het tweede duel moest er een verlenging aan te pas komen.

Midtjylland volgende tegenstander PSV in Champions League
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
nv
2 - 1
Celtic
Celtic

Midtjylland komt eerst op bezoek in Eindhoven. Het duel in Nederland wordt op dinsdag 3 augustus afgewerkt, een week later gaat PSV naar Denemarken.

Wereldgoal
In de eerste 45 minuten van het tweede duel werd er in de MCH Arena in Denemarken niet gescoord. Celtic opende via aanvoerder Callum McGregor na rust al wel snel de score. Een heerlijk afstandsschot van hem, plofte na een afgeslagen hoekschop, prachtig hoog in de rechterhoek. Midtjylland-aanvaller Awer Mabil maakte er via een kopbal van dichtbij na een uur voetbal wel weer 1-1 van. Daar bleef het in de reguliere speeltijd bij. 

Na zeven minuten in de verlenging kon middenvelder Raphael Nwadike met rechts de 2-1 binnentikken voor de nummer twee van Denemarken van vorig seizoen. Dat was genoeg om Celtic uit te schakelen.

Rood
Het heenduel tussen de Schotten en de Denen eindigde in een opvallend 1-1 gelijkspel. Beide ploegen pakten namelijk op uiterst schlemielige wijze rode kaarten. Celtic-middenvelder Nir Bitton pakte zijn tweede gele kaart nadat hij voormalig sc Heerenveen-speler Anders Dreyer in zijn gezicht prikte met zijn vinger, na een vermeende schwalbe.

Dreyer was later zelf de schlemiel die met rood van het veld moest. Hij ontving twee keer een gele kaart voor een fopduik. Toen beide ploegen met tien kwamen te spelen stond het nog 1-0 in het voordeel van Celtic, Midtjylland kwam daarna langszij door een vrije trap van Evander.

Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.