Midtjylland schrikt van 'gewelddadige' Feyenoord-fans

FC Midtjylland is geschrokken van de ongeregeldheden rondom de Europa League-wedstrijd tegen Feyenoord van donderdagavond. Grote groepen Feyenoord-supporters zouden zich rondom en in de MCH Arena hebben misdragen.

Midtjylland schrikt van 'gewelddadige' Feyenoord-fans
© Pro Shots
FC Midtjylland
FC Midtjylland
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Naar schatting waren tweeduizend Feyenoorders afgereisd naar de Deense stad Herning, terwijl er slechts zevenhonderd tickets waren vrijgegeven voor de bezoekende club. Midtjylland hoopte dat de overige 1300 supporters in de stad zouden blijven, maar een groot gedeelte besloot toch naar het stadion te gaan.

Volgens media in Denemarken kwamen honderden Feyenoord-supporters in vakken waar ze niet welkom waren. Een halfuur voor de aftrap probeerden meegereisde Feyenoorders naar de vakken met de fanatieke aanhang van Midtjylland te gaan. Tijdens de wedstrijd waren er ongeregeldheden aan de lange zijde en moest de politie ingrijpen.

© Pro Shots

Preben Rokkjaer, directeur marketing van Midtjylland, spreekt van 'een grote groep gewelddadige Nederlanders'. Midtjylland heeft naar eigen zeggen alle denkbare voorzorgsmaatregelen getroffen in de aanloop naar de wedstrijd, waardoor het vermoeden bestaat dat de supporters hun tickets met Deense creditcards kochten.

'De Nederlanders hebben Denen gevonden om de tickets voor ze te kopen. Daar kun je je moeilijk tegen wapenen', zegt hij. 'Ze bestormden meerdere ingangen van het stadion en konden niet afgestopt worden.' Volgens Rakkjaer beschouwde Midtjylland de wedstrijd als 'de grootste veiligheidsoperatie in de clubgeschiedenis'. 'We hadden dubbel zoveel beveiligers als normaal. Ik heb nog nooit zoveel gewelddadige supporters in een stadion gezien.'

© Pro Shots

TV2 sprak met een supporter van Midtjylland die met zijn zoon aanwezig was en zich niet veilig voelde. De supporter besloot tien minuten voor tijd te vertrekken. 'Er waren overal Nederlandse supporters, ook in familievakken. Er werd voortdurend gevochten. Daarvoor ga je niet naar het voetbal. Je wilt niet bang hoeven te zijn op de tribune.'

Na de wedstrijd bleef het overwegend rustig in Herning. De Deense politie arresteerde drie Nederlanders, die een boete betaalden en daarna weer op vrije voeten kwamen. De lokale politie laat aan TV2 weten dat er verder geen grote incidenten plaatsvonden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen