Middenvelder Gomelt volgende nieuweling bij ADO Den Haag

Reacties

ADO Den Haag voegt opnieuw een nieuwe speler toe aan de selectie. De club heeft met de linksbenige Kroatische middenvelder Tomislav Gomelt een speler met een transfervrije status gevonden die wellicht een bijdrage kan leveren in de strijd tegen degradatie.

Middenvelder Gomelt volgende nieuweling bij ADO Den Haag
© Pro Shots

Gomelt is inmiddels in Den Haag en ondergaat deze maandag de medische keuring. Als die positief verloopt, zet hij zijn handtekening onder een verbintenis die hem voor de rest van dit seizoen aan ADO Den Haag bindt. De Kroaat liet onlangs zijn contract ontbinden bij het Italiaanse Crotone, begin dit seizoen speelde hij als invaller twee keer een Serie A-wedstrijd voor die club. Verder werd er geen beroep op hem gedaan.

Crotone promoveerde vorig seizoen naar de Serie A. In de Serie B kwam Gomelt tot zeventien optredens. De linkspoot diende al heel wat werkgevers in zijn loopbaan, maar kan slechts bogen op krap honderd duels als prof. Tottenham Hotspur pikte hem als achttienjarige op bij NK Zagreb. Bij de Engelse club speelde hij nooit, Tottenham verhuurde hem achtereenvolgens aan Espanyol B, Antwerp FC en Bari. Nadat Bari hem contracteerde, werd hij uitgeleend aan CFR Cluj. Alleen bij die club was Gomelt enige tijd een onomstreden basisspeler. Via HNK Rijeka, Lorca en Dinamo Boekarest belandde hij bij Crotone.

ADO Den Haag versterkte zich tijdens deze transferperiode al met de ervaren spelers Daryl Janmaat en Marko Vejinovic. Verder werd Juan Familia-Castillo gehuurd van Chelsea. De middenvelders Dante Rigo en Ilay Elmkies zijn overbodig verklaard. Gomelt zou met Kees de Boer de back-up kunnen vormen voor Vejinovic en John Goossens. De zoektocht naar een aanvaller duurt onverminderd voort. Over de meetrainende Jay-Roy Grot is nog geen beslissing genomen. Na de winterstop won de ploeg van trainer Ruud Brood bij RKC Waalwijk, maar leed het nederlagen tegen VVV-Venlo en AZ. ADO Den Haag staat met tien punten (evenveel als Willem II) zeventiende en speelt deze week voor de beker uit bij Vitesse en ontvangt zaterdag hekkensluiter Emmen in competitieverband.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.