Mexico met Lozano, ex-PSV'ers én record-routinier naar WK

Reacties

De definitieve WK-selectie van Mexico is bekend. Bondscoach Juan Carlos Osorio doet een beroep op PSV-aanvaller Hirving Chucky Lozano, voormalig PSV'ers Hectór Moreno en Andrés Guardado. Ook Rafael Márquez zit erbij. De 39-jarige routinier kan in (nog maar eens) een illuster rijtje komen.

Mexico met Lozano, ex-PSV'ers én record-routinier naar WK

De voorlopige selectie van Mexico bestond uit 28 spelers, Osorio heeft nu de laatste vier namen weggestreept. Het gaat om verdedigers Néstor Araujo en Oswaldo Alanis, aanvaller Jürgen Damm en middenvelder Érick Gutiérrez. Laatsgenoemde geldt wel als eerste reserve. Dat heeft te maken met de lichte blessures van Guardado en FC Porto-verdediger Diego Reyes.

Naast Lozano, Moreno en Guardado zijn ook Javier Chicharito Hernández, Miguel Layún, Héctor Herrera, de gebroeders Jonathan en Giovani Dos Santos en voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona blikvangers in de selectie van Osorio. Dat geldt zeker ook voor ervaren rot Márquez.

De voormalig speler van onder meer AS Monaco en Barcelona geldt nu al als enige speler die op vier verschillende WK's (2002, 2006, 2010 en 2014) actief was als aanvoerder. Daar kan komende zomer dus een vijfde WK bijkomen. Als hij minuten maakt, voegt Márquez zich bij twee andere spelers die op vijf mondiale eindtoernooien speelden. Antonio Carbajal (landgenoot van Márquez) en de Duitse ex-middenvelder Lothar Matthäus zijn de andere twee. Gianluigi Buffon zat ook vijf keer bij de WK-selectie van Italië, maar kwam in 1998 niet in actie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.