Mexico klopt Don Leo, zeges USA en Ticos

Mexico en de Verenigde Staten kan kwalificatie voor het WK 2006 amper ontgaan na nieuwe zeges. Costa Rica klom naar de derde plaats.

Mexico-Trinidad & Tobago 2-0
De Mexicanen hadden alle moeite met de ploeg van bondscoach Leo Beenhakker. Pas in het laatste half uur maakte de thuisploeg het verschil. Vlak nadat Dwight Yorke een enorme kans op de openingstreffer naast kopte, zorgde Jared Borgetti voor de 1-0 van Mexico door de rebound van een inzet van Ramon Morales binnen te prikken. Het was zijn twaalfde treffer in deze kwalificatieronde. Vlak voor tijd besliste Luis Perez het duel.

Verenigde Staten-Panama 3-0
De VS hadden geen probleem met thuisploeg Panama, dat al in de eerste helft was verslagen. In de achtste minuut kopte Carlos Bocanegra de 1-0 op het scorebord uit een hoekschop van Landon Donovan. Een kwartier later vergrootte diezelfde Donovan de voorsprong met een kopbal vanaf tien meter. En vlak voor rust strafte Brian McBride matig verdedigen van Panama af. PSV'er DaMarcus Beasley speelde de eerste 63 minuten.

Costa Rica-Guatamala 3-2
Paolo Wanchope was de held. Ver in blessuretijd was hij als eerste ter plekke om in de kluts de beslissende goal te scoren. Daarmee gaf hij de Ticos de zege die zij na 66 minuten al binnen leken te hebben na goals van Carlos Hernandez en Ronald Gomez. Maar via twee doelpunten in drie minuten (van Pablo Villatoro en Mario Rodriguez) kwam Guatamala snel langszij.