Mexicaanse bondscoach stuurt geblesseerde Lozano uitnodiging

Reacties

Gerardo Martino heeft goede hoop op de inzetbaarheid van Hirving Lozano tijdens het toernooi om de Gold Cup. De bondscoach van Mexico heeft de PSV'er in zijn voorselectie opgenomen.

Mexicaanse bondscoach stuurt geblesseerde Lozano uitnodiging

Lozano raakte eind april tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II geblesseerd aan zijn knie, na een charge van Freek Heerkens. De aanvaller moest per brancard van het veld gedragen worden. Een eerste onderzoek wees uit dat er geen schade was aan de kruisbanden, maar Lozano moest wel een streep zetten door de laatste twee competitiewedstrijden van dit seizoen. De 23-jarige Chucky ontbrak al tegen AZ en is er ook woensdag tegen Heracles Almelo niet bij.

Over de precieze ernst van de blessure heeft PSV geen duidelijkheid gegeven. Voetbalminnend Mexico vreesde dat Lozano ook het toernooi om de Gold Cup zou moeten missen, maar nu Martino de aanvaller in zijn voorselectie heeft opgenomen, is er nieuwe hoop. Erick Gútierrez, die dit seizoen niet veel in actie kwam bij PSV, zit ook bij de 26-koppige groep. Er moeten nog drie spelers afvallen voor de definitieve selectie.

De opgeroepen Mexicanen komen op 19 mei bij elkaar. Spelers die dan nog verplichtingen hebben bij hun club, zullen later aansluiten. Dat is voor Lozano en Gútierrez niet het geval. Mexico speelt op 5 juni (tegen Venezuela) en 9 juni (tegen Ecuador) nog twee oefenwedstrijden, voordat het toernooi om de Gold Cup voor Mexico op 15 juni begint met de groepswedstrijd tegen Cuba. Lozano hoopt dan zijn rentree te kunnen maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.