Meubelstuk Van Osch (23) met 'beetje raar gevoel' weg bij PSV

Reacties

Yanick van Osch heeft zich verbonden aan Fortuna Sittard. Met zijn contract in Limburg komt er een einde aan een lang PSV-verblijf.

Meubelstuk Van Osch (23) met 'beetje raar gevoel' weg bij PSV
© Pro Shots

Van Osch (23) mag zich een meubelstuk noemen op De Herdgang, waar hij al vijftien jaar zijn gezicht heeft laten zien als (jeugd)speler. De doelman maakte in 2015 zijn debuut in het betaald voetbal met Jong PSV. Een officieel optreden in de Eindhovense hoofdmacht bleek hem mede door blessures niet gegeven.

Met zijn tweejarige contract bij Fortuna Sittard op zak richt Van Osch zich op een eerste optreden in de Eredivisie, al zal hij naar verwachting in Sittard in eerste instantie genoegen moeten nemen met een rol achter Alexei Koselev. Er is interesse in de Moldaviër die sinds twee jaar het doel van Fortuna verdedigt, maar die is momenteel niet concreet.

Van Osch, die bij Fortuna oude bekende Kevin Hofland als trainer krijgt, vertrekt met een dubbel gevoel bij PSV. 'Het is een mooie stap voor mij. Dat Fortuna vertrouwen in mij heeft na mijn anderhalf jaar met blessures is ook een soort opluchting', zegt hij op de PSV-website. 'Het is wel een beetje raar om hier weg te gaan. Ik train nu hier met besef dat het mijn laatste maanden in Eindhoven zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.