Met omweg van Alkmaar naar Amsterdam: Ajax bevestigt komst Idrissi

Reacties

Ajax heeft de komst van Oussama Idrissi afgerond. Zoals VI al meldde wordt de 24-jarige buitenspeler gehuurd van Sevilla, dat hem in oktober nog voor twaalf miljoen euro overnam van AZ.

Met omweg van Alkmaar naar Amsterdam: Ajax bevestigt komst Idrissi
© Pro Shots

Ondanks die forse transfersom kwam Idrissi nog weinig aan de bak in Sevilla. Trainer Julen Lopetegui deed in La Liga pas drie keer een beroep op de Marokkaanse international. In de Champions League en de eerste rondes van het Copa del Rey-toernooi waren wel basisplaatsen weggelegd voor Idrissi, die moet concurreren met de Argentijn Lucas Ocampos.

Bij Ajax zagen ze Idrissi graag komen, omdat Quincy Promes op huurbasis vertrekt naar Spartak Moskou. De bij Feyenoord opgeleide vleugelspits keert vierenhalve maand na zijn laatste optreden voor AZ (in de voorronde van de Champions League) zo terug in Nederland, waar hij in de Eredivisie al voor FC Groningen en AZ speelde (36 goals in 127 duels).

Idrissi is bij Ajax na Sébastien Haller de tweede winterversterking. De Frans-Ivoriaanse spits kwam eerder deze maand voor een recordbedrag over van West Ham United. Daartegenover staat het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04. Ajax heeft geen optie tot koop op Idrissi. Voor komende zomer hebben de Amsterdammers hun pijlen gericht op Kamaldeen Sulemana van FC Nordsjælland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer AZ
Meer over AZ
Meer O. Idrissi
Meer over O. Idrissi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.