'Met Messi in deze vorm kan Barça PSG laten rennen voor zijn geld'

Reacties

Barcelona heeft in de ogen van de Spaanse sportkranten met de overtuigende zege op Alavés een duidelijke waarschuwing afgegeven aan Paris Saint-Germain. Vooral het sublieme optreden van Lionel Messi stemt positief richting de clash van dinsdag.

'Met Messi in deze vorm kan Barça PSG laten rennen voor zijn geld'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Alavés
Alavés

'Er was geen betere manier dan deze om warm te draaien voor de clash met Paris Saint-Germain, in ieder geval in aanvallend opzicht', schrijft Sport. 'Barcelona verpulverde Alavés, zeker na de introductie van Pedri, met twee goals van zowel Lionel Messi als Trinçao.' Mundo Deportivo spreekt dan ook van een 'dubbele waarschuwing richting PSG'.

Vooral Messi oogstte lof met zijn optreden tegen Alavés. 'Alleen een boze Messi is beter dan Messi', schrijft Mundo Deportivo over de Argentijn, die ook nog eens een doelpunt zag worden afgekeurd wegens buitenspel. Volgens de Spaanse sportkrant was dit in de Eredivisie niet gebeurd, omdat de VAR in onze competitie een marge heeft ingebouwd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In La Liga is dat niet het geval, maar het bracht Messi niet van zijn stuk. Hij bleef volharden, zoals hij het hele jaar al doet. 'Degenen die doorzetten en niet opgeven, worden in het voetbal altijd beloond', weet Mundo Deportivo. 'Zij halen vroeger of later de headlines. Het gebeurde dit seizoen met Messi, over wie allerlei geruchten werden verspreid.'

De 33-jarige ster antwoordde op het veld. In 2021 scoorde Messi alleen al acht keer in La Liga. 'Wedstrijd na wedstrijd levert hij', schrijft Sport. Ook Marca ziet een verandering bij de Argentijn. 'Sinds de 3-0 nederlaag tegen Juventus gaan er veel dingen goed bij Barça. En het belangrijkste is dat Messi niet langer naar de grond kijkt, maar weer lacht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat komt goed uit, met de kraker tegen PSG in aantocht. De club die al openlijk flirtte met de Argentijn, tot onvrede van Koeman, moet nu vrezen. Want deze zege op Alavés was het beste medicijn dat Barça zich kon wensen. 'Wie weet kan Barça, met de blessure van Neymar en Messi in deze vorm, Barça PSG laten rennen voor zijn geld.'

Er is meer reden tot zorgen in Parijs, want ook Trinçao en Pedri toonden tegen Alavés kun blakende vorm. De Portugees scoorde twee keer en kon eveneens op lovende kritieken rekenen, terwijl het bij Barça pas echt ging lopen toen Pedri in de 64ste minuut in de ploeg kwam. Toen kwam ook de genialiteit van Messi naar boven. PSG is gewaarschuwd.

Barcelona
Barcelona
1 - 4
PSG
PSG
Koeman: 'We weten dat Messi een beslissende speler is'
'PSG zal klaar zijn voor de wedstrijd tegen Barcelona'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.