Met dit sterrenensemble speelt Frankrijk op het EK tegen Jong Oranje

Reacties

Frankrijk heeft donderdag de selectie voor het EK Onder-21 bekendgemaakt. In de kwartfinales van het toernooi in Hongarije en Slovenië nemen de Fransen het op tegen Jong Oranje.

Met dit sterrenensemble speelt Frankrijk op het EK tegen Jong Oranje
© Pro Shots

Bondscoach Sylvain Ripoll heeft dan de beschikking over een enorm talentvolle groep. Door de moordende concurrentie bij de Franse A-selectie vielen daar veel jonge internationals buiten de boot. Zij gaan nu mee met Jong Frankrijk om daar een gooi te doen naar EK-goud.

Zo kan hij bijvoorbeeld gebruik maken van Ilan Meslier en Wesley Fofana, twee jongelingen die dit seizoen veel indruk maakten in de Premier League. Dayot Upamecano en Ibrahima Konaté van RB Leipzig zitten er ook bij. Upamecano maakt deze zomer een miljoenentransfer naar Bayern München, terwijl Konaté hard op weg lijkt naar Liverpool.

Op het middenveld staan met Houssem Aouar en Eduardo Camavinga twee A-internationals. Het moge duidelijk zijn: Jong Oranje kan de borst nat maken voor de confrontatie met de Fransen, die in de poulefase van het EK overigens geen briljante indruk maakten. Ze verloren van Denemarken, waardoor ze als nummer twee van Groep C doorgingen. Daarom is Jong Oranje (winnaar Groep A) de opponent.

Ma 31 mei 2021

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.