Met 85 miljoen is Sancho niet eens de duurste voor Dortmund én voor United

Reacties

85 miljoen euro. En toch keert Jadon Sancho Borussia Dortmund de rug toe zonder een nummer één-notering qua verkooprijs, zoals de aanvaller ook bij Manchester United niet de recordaankoop is.

Met 85 miljoen is Sancho niet eens de duurste voor Dortmund én voor United
© Pro Shots

De overgang zat er al enige tijd aan te komen en kreeg vrijdag dan eindelijk ook officieel zijn beslag. Voor 85 miljoen euro verhuist de 21-jarige aanvaller van Borussia Dortmund naar Manchester United. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

Met het basisbedrag van 85 miljoen euro ziet BVB het tienvoudige terug van wat in 2017 werd overgemaakt richting Manchester. Acht miljoen kreeg City namelijk voor de jeugdspeler.

Met dat rendement is Sancho een van de grootste goudmijnen gebleken voor de Duitsers, die sowieso de laatste jaren er een handje in hebben gehad spelers met grote winst te verkopen aan een Premier League-club.

De Engelse clubs hebben de laatste jaren een miljoenenstroom richting Dortmund veroorzaakt met onder andere de transfers van Pierre-Emerick Aubameyang, Henrikh Mkhitaryan, Christian Pulisic en Sancho. Samen zijn die vier transfers goed voor 255 miljoen euro.

De hoogte van de recordverkoop beslaat meer dan de helft van dat bedrag. Barcelona betaalde in 2017 namelijk 135 miljoen voor Ousmane Dembélé, die een jaar eerder nog voor vijftien miljoen euro was weggeplukt bij Stade Rennes.

Hoogste uitgaande transfers Borussia Dortmund
Ousmane Dembélé 135 miljoen euro
Jadon Sancho 85 miljoen euro
Christian Pulisic 64 miljoen euro
Pierre-Emerick Aubameyang 64 miljoen euro
Henrikh Mkhitaryan 42 miljoen euro

Sancho gaat ook bij Manchester United niet de boeken in als de recordaankoop. De aanvaller moet twee spelers en aanstaande ploeggenoten voor zich dulden op het lijstje. Harry Maguire verruilde in de zomer van 2019 voor net iets meer (87 miljoen) Leicester City voor Man United. De Mancunians tastten drie jaar daarvoor het diepst in de buidel. Voor meer dan honderd miljoen werd Paul Pogba weggehaald bij Juventus.

Hoogste inkomende transfers Manchester United
Paul Pogba 105 miljoen euro
Harry Maguire 87 miljoen euro
Jadon Sancho 85 miljoen euro
Romelu Lukaku 84,7 miljoen euro
Ángel Di María 75 miljoen euro

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Sancho
Meer over J. Sancho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.