Messi ziet positieve kant van vertrek Neymar bij Barcelona

Reacties

Paris Saint-Germain had afgelopen zomer 222 miljoen euro over voor Neymar en zo raakte Barcelona een van zijn sterspelers kwijt. Lionel Messi mist zijn voormalige ploeggenoot in aanvallend opzicht, maar ziet ook een positieve kant van het vertrek van Neymar.

Messi ziet positieve kant van vertrek Neymar bij Barcelona

Volgens Messi 'staat' het nu beter bij Barcelona, dat koploper is in de Primera División en al verzekerd is van een plek in de knock-outfase van de Champions League. 'We hebben onze speelstijl wat aangepast sinds Neymar is vertrokken', zegt Messi in een uitgebreid interview met het Duitse Kicker. 'Het klopt dat we aanvallend nu wat minder opties hebben, maar we zijn beter georganiseerd in de verdediging.'

Lionel Messi en Neymar wisten elkaar bij Barcelona goed te vinden.
Lionel Messi en Neymar wisten elkaar bij Barcelona goed te vinden.

'Ons middenveld speelt nu een stuk rustiger en het team is beter in balans', vervolgt Messi. 'Dit heeft ons verdedigend veel sterker gemaakt.' Dit blijkt ook wel uit de cijfers: in negentien wedstrijden (alle competities) heeft Barcelona pas zes tegendoelpunten gekregen. PSG speelde tot dusver twintig duels en heeft daarin twaalf goals geïncasseerd.

Dembélé
Barcelona haalde na het vertrek van Neymar Ousmane Dembélé op bij Borussia Dortmund als nieuwe smaakmaker voor de voorhoede. De twintigjarige Fransman raakte echter al in september geblesseerd aan zijn hamstring. Hij is momenteel op de weg terug en hoopt nog voor de jaarwisseling zijn rentree te kunnen maken. Op zaterdag 23 december speelt Barcelona uit tegen Real Madrid en Dembélé wil er dan graag bij zijn.

Real worstelt in de competitie en staat teleurstellend vierde, met acht punten minder dan Barcelona. 'Maar de matige vorm van Real is slechts tijdelijk', denkt Messi. 'Het is niet de eerste keer dat we Real in zo'n soort situatie zien, maar aan het einde van het seizoen vechten ze gewoon nog mee voor de landstitel. Dit is ieder jaar zo.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.