'Messi woedend op voorzitter Bartomeu na uitlekken gesprek met Koeman'

Reacties

Of de storm rondom Lionel Messi bij Barcelona al is gaan liggen? Nou, niet bepaald. Het nieuwe hoofdstuk van de soap komt uit Argentinië, waar wordt gemeld dat de sterspeler en aanvoerder nóg bozer is geworden op voorzitter Josep Bartomeu.

'Messi woedend op voorzitter Bartomeu na uitlekken gesprek met Koeman'
© Pro Shots

De situatie van Messi houdt de gemoederen in de voetbalwereld al ruim een week bezig. Na de 8-2 vernedering door Bayern München doken al snel de geruchten op dat de Argentijn deze zomer zou willen vertrekken bij Barça. Deze week werd bekend dat Messi eerder terugkeerde van zijn vakantie om met Koeman om tafel te gaan, maar in dat gesprek zou hij hebben gezegd dat hij zijn toekomst eigenlijk niet meer in Camp Nou ziet. Dat nieuws werd naar buiten gebracht door het goed ingevoerde radiostation RAC1.

Over dat laatste feit is de vedette furieus, zo schrijft Clarín. De Argentijnse krant meldt dat Messi in woede ontstak omdat hij - zodra hij afscheid had genomen van Koeman - zag dat RAC1 het nieuws naar buiten had gebracht. Het zat 'm niet in het feit dat er iets stond wat hij niet gezegd had, maar in het feit dat RAC1 tot het kamp-Bartomeu behoort en Messi dus exact wist uit welke hoek de inhoud van het gesprek gelekt was. Volgens de Argentijn is dat bewust gedaan, om hem neer te zetten als de kapitein die zijn zinkende schip wil verlaten.

Dat het niet botert tussen Messi en Bartomeu, is een understatement. De Argentijn vindt dat de voorzitter voor een heel groot deel verantwoordelijk is voor de huidige crisis, door nauwelijks een visie of een plan te hebben. Het feit dat Bartomeu deze week openlijk liet weten dat hij Luis Suárez (een goede vriend van Messi) liever kwijt dan rijk is, heeft de verhoudingen alleen maar meer op scherp gezet. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ronald Koeman ademt Barcelona: 'Hij durft sterspelers te slachtofferen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.