Messi steelt de show bij seizoenstart Barcelona

Barcelona is het nieuwe seizoen in La Liga zaterdagavond begonnen met een overwinning op Alavés. Mede dankzij een jubileumdoelpunt van Lionel Messi werd het 3-0 in Camp Nou.

Barcelona
Barcelona
3 - 0
Alavés
Alavés

Barça begon het nieuwe seizoen afgelopen zondag met het winnen van de Spaanse Super Cup en was afgelopen woensdag te sterk voor Boca Juniors (3-0). Tegen Alavés hadden de Catalanen het echter moeilijk. Met Jasper Cillessen en Philippe Coutinho op de reservebank had de regerend landskampioen een half uurtje nodig om op gang te komen.

Daarna werd Barcelona een aantal keer gevaarlijk via Ousmane Dembélé en Messi. De Argentijn krulde in de 37ste minuut een vrije trap van een meter of twintig schitterend richting de kruising, maar stuitte op de lat. Dembélé, die zijn ploeg vorige week de Super Cup bezorgde, bleef dreigend, maar de Fransman had zijn vizier niet helemaal op scherp staan.

Trainer Ernesto Valverde greep halverwege in door Coutinho in te brengen voor rechtsback Nelson Semedo en zag zijn ploeg in de tweede helft dominanter spelen. In de 64ste minuut leidde dat tot de openingstreffer. Messi versierde een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en ging zelf achter de bal staan om hem vervolgens heel leep onder de muur door in de hoek te schuiven: 1-0.

Het was het 6.000ste doelpunt van Barcelona in La Liga en twee minuten later had Messi nummer 6.001 op zijn schoen, maar de geplaatste inzet van de Barça-aanvoerder raakte de paal. Alavés had in de tweede helft helemaal niets meer in te brengen en moest tien minuten voor tijd de 2-0 slikken. Coutinho dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot de bal in de verre hoek.

Het slotakkoord was echter voor Messi. In de slotseconden van de extra tijd nam de Argentijn een pass van Luis Suárez op zijn borst aan om vervolgens doelman Fernando Pacheco te passeren: 3-0. Zomeraanwinsten Arturo Vidal en Arthur stonden toen al binnen de lijnen.