Messi reageert als door een wesp gestoken op woorden van Abidal

Reacties

Het interview dat Éric Abidal dinsdag gaf aan het Spaanse SPORT heeft stof doen opwaaien. De technisch directeur van Barcelona sprak uitgebreid over het vertrek van Ernesto Valverde als hoofdtrainer en de gesprekken met Xavi. Eén passage uit dat interview lijkt Lionel Messi in het verkeerde keelgat te zijn geschoten.

Messi reageert als door een wesp gestoken op woorden van Abidal
© Pro Shots

Abidal gaf in het interview aan dat verschillende spelers niet tevreden oogden onder Valverde en zich binnen de lijnen niet volledig gaven voor hun trainer. Messi reageerde daarop via Instagram, iets wat hij zelden doet naar aanleiding van interviews met vertegenwoordigers van de club. De aanvaller plaatste dinsdag een printscreen van de passage, omcirkelde die en gaf er zijn eigen commentaar op.

'Om eerlijk te zijn doe ik dit soort dingen liever niet. Maar ik denk dat iedereen verantwoordelijkheid moet dragen voor zijn taken en zijn beslissingen moet nemen. De spelers dragen verantwoordelijkheid voor wat er op het veld gebeurt en wij zullen de eersten zijn die toegeven dat het allemaal niet zo goed liep', reageert Messi, die ook aangeeft dat de beslissing die Barcelona nam (om Valverde te ontslaan) er eentje was in het belang van het team.

Het stuit de sterspeler echter wel tegen de borst dat Abidal wijst naar de spelersgroep. 'Zij die verantwoordelijk zijn voor het bestuurlijke gedeelte moeten hun verantwoordelijkheden pakken en vóór hun keuzes gaan staan. Ik vind dat wanneer je over spelers gaat praten, je ook met namen op de proppen moet komen. Doe je dat niet, dan wordt het een vies spel en geef je voeding aan de dingen die mensen zeggen en die niet kloppen', aldus de Argentijn.

© Pro Shots

Messi's woorden zijn stevig aangekomen. Alle grote Spaanse media pakken dinsdagavond uit met de reactie van de sterspeler. AS spreekt van het begin van een 'ongekende institutionele crisis bij Barcelona'. De krant stelt dat ieder publiek statement dat Messi maakt, zeker wanneer het kritiek op Barcelona bevat, onmiddellijke gevolgen heeft. 'En dit zal daarop geen uitzondering zijn', denkt AS.

Marca spreekt van een stevige reactie van Messi op de uitlatingen van zijn technisch directeur. De krant stelt dat Messi hiermee het vuur heeft geopend richting een crisis in Camp Nou en denkt dat Abidals toekomst bij de club ingewikkeld is geworden na zijn interview.

Ook de Ierse journalist Dermot Corrigan, vaste volger van het Spaans voetbal voor meerdere media, is verrast. 'Messi spreekt niet vaak, maar áls hij het dan doet…', laat Corrigan weten via Twitter. 'Op mij komt het over alsof presidentiële verkiezingen in de zomer nu onvermijdbaar zijn geworden. Messi heeft de macht om die af te dwingen, want in zijn contract staat een clausule dat hij kan vertrekken wanneer hij dat wil.'

Volgens Corrigan kan het niet anders dan dat deze ontwikkelingen slachtoffers gaan eisen. 'Abidal heeft zich overduidelijk in de nesten gewerkt. Zijn dagen zitten erop in deze rol. Het interview dat hij vandaag gaf was niet zo verstandig, maar hij draagt natuurlijk niet in zijn eentje de verantwoordelijkheid voor het mismanagement bij Barcelona. Dit gaat al terug tot voor zijn aantreden in 2018.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.