Messi overtreft NBA-finale en heeft eerste MLS-record al te pakken

Reacties

Lionel Messi heeft niet lang nodig gehad om zijn naam te vestigen in de Verenigde Staten. En zijn ultieme droomdebuut bij Inter Miami FC heeft direct een record gebroken. De Amerikaanse sportliefhebber schakelde namelijk massaal in om het debuut te kunnen zien.

Messi overtreft NBA-finale en heeft eerste MLS-record al te pakken
© Pro Shots

Tijdens zijn debuut leverde Messi meteen. De Argentijn schoot diep in blessuretijd Inter Miami via een fabelachtige vrije trap naar de eerste zege in twee maanden tijd. Zo schreef Messi geschiedenis, iets wat hij ook deed voor de Amerikaanse televisie.

Het eerste duel van Messi in Amerikaanse dienst is, blijkt nu, de beste bekeken voetbalwedstrijd aller tijden geweest in de Verenigde Staten. Liefst 12,5 miljoen televisiekijkers zagen de klasse van Messi op televisie, meldt TyC Sports. Ter vergelijking: de NBA-finale van 2022 werd bekeken door 12,4 miljoen mensen.

Kanttekening is overigens dat in het geval van Messi enkel televisiekijkers meegenomen zijn in het aantal. Mensen die het duel volgden via telefoon, tablet of op een andere manier, zijn nog niet aan het aantal toegevoegd. Daardoor heeft de MLS direct de bevestiging dat er een grote publiekstrekker aangetrokken is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer MLS
Meer over MLS
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.