Messi nog één treffer verwijderd van Argentijns record

Reacties

Lionel Messi kan in de halve finale van de strijd om de Copa América Centenario het Argentijns doelpuntenrecord alleen in handen krijgen.

Messi nog één treffer verwijderd van Argentijns record

Als de Argentijnse smaakmaker in de nacht van dinsdag op woensdag één keer scoort in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten, kroont hij zich tot topscorer aller tijden van de nationale ploeg.

Messi staat sinds zijn doelpunt in de kwartfinale tegen Venezuela van afgelopen zaterdag (4-1 zege) op gelijke hoogte met de voormalige topspits Gabriel Batistuta. Beide spelers scoorden 54 keer voor hun land. Batistuta deed dat in 77 interlands, Messi staat inmiddels op 111 optredens voor Argentinië.

Overigens bestaat er al een tijdje onduidelijkheid over het exacte aantal interlandgoals van Batistuta. Volgens sommige bronnen, waaronder de wereldvoetbalbond FIFA, staat Batigol niet op 54, maar op 56 goals voor zijn land. Die twee extra goals dateren van een oefeninterland tegen Slowakije uit 1995 (6-0 zege). Dat duel wordt door de Argentijnse bond echter niet als officiële interland aangemerkt, omdat Slowakije niet met de officiële A-selectie aantrad.

Behalve zijn 54 doelpunten voerde Messi zijn aantal assists in de nationale ploeg tegen Venezuela ook verder op. Hij bereidde de doelpunten van Gonzalo Higuaín (1-0) en Érik Lamela (4-1) voor en staat nu op 33 assists voor Argentinië. In zijn 111 interlands was hij in totaal dus direct betrokken bij 87 doelpunten.

De 54 interlandgoals van Batistuta en Messi
Categorie      BATISTUTA              MESSI  
Duels Goals   Duels Goals
Vriendschappelijk 30 22   40 27
WK-kwalificatie 19 11   37 15
WK-eindronde 12 10   15 5
Copa América 16 13   19 7
Totaal 77 54   111 54
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.